Dolar 34,1970
%0.05
Euro 38,1374
%0.11
Altın 2.898,480
%0.09
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emniyet müdürünün olmadığı başkent mi olur'

Emniyet müdürünün olmadığı başkent mi olur'

Ankara saldırısıyla ilgili açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Siyasi sorumluluk alınması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Emniyet müdürünün olmadığı başkent olur mu'” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 14.03.2016 - 15:19
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara patlamasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, "Ankara emniyet müdürünü sen atayamıyorsan bana söyle beraber olalım emniyet müdürünü atayalım. 'Ben emniyet müdürü atayacaktım ama şu engel oldu' deyin beraber o kişinin üzerine yürüyelim" diye konuştu.

Ölenlere Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, yaralılara da acil şifa diledi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

“Terör bir insanlık suçudur, kimden, nereden gelirse gelsin teröre karşı ortak, dik ve onurlu duruşumuzu sergilemek zorundayız. Bunu yaptığımız zaman bu ülkede birlikte huzur içinde yaşayabiliriz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa, CHP olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız. Kandan beslenen bir anlayış, bu ayrımı yapmaz. Terörü hep beraber kınamalıyız, terör konusunda net tavır takınmayız.

HÜKÜMETE AÇIK ÇEK
Hükümete çağrı yaptık... Terörü bitirmek için bizden ne istiyorsanız, her türlü desteği vermeyi hazırız. Açık çek veriyoruz, yeter ki bu ülkede terörü bitirelim.

"TEÖR BİTMEDİ, YURDA YAYILDI"
7 Haziran sonrası bir tablo ortaya çıktı ve terör azmaya başladı. Çıkıp meydanlarda “bizi tek başına iktidara getirin terörü bitireceğiz” dediler.
Terör bitti m? Bırakın bir bölgede olmayı Türkiye sathına yayıldı. Ne oldu da terör Türkiye’ye yayıld? Bunu her vatandaşımızın sorması lazım…
Aylardır Ankara’ya Emniyet müdürü atayamayan bir siyasi iktidar terörü engelleyebilir mi'

SAYIN DAVUTOĞLU'NA SESLENİYORUM

Sayın Davutoğlu’na sesleniyorum. Ankara emniyet müdürünü sen atayamıyorsan bana söyle beraber olalım emniyet müdürünü atayalım.

'EMNİYET MÜDÜRÜNÜN OLMADIĞI BAŞKENT Mİ OLUR''
Her saldırıdan sonra 'önlem alıyoruz' deniliyor. Ülkeyi ben yönetmiyorum, yönetenler belli. Hesabını vermeleri lazım. Neden oluyor, hangi gerekçeyle oluyo? Aylardır Ankara’ya emniyet müdürü atamayan bir iktidar ülkeyi yönetebilir m? Davutoğlu’na çağrı yapıyorum, Ankara emniyet müdürünü sen atayamıyorsan bana söyle beraber olalım emniyet müdürünü atayalım.
“Ben emniyet müdürü atayacaktım ama şu engel oldu” deyin beraber o kişinin üzerine yürüyelim.
Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti terör dolayısıyla. Kim bunun sorumlusu. Bizim mahalledeki bakkal değil. Alışverişe giden vatandaş değil. Kim bunun sorumlusu. Dünyanın her yerinde bunun sorumlusu siyasi iktidardır.

Gizli servis ajanları ülkede at koşturuyor. Bütün gizli servislerin çalışabildiği bir alan mıdır Türkiye'

BİZ BUNU HAK ETMİYORUZ
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Biz bunu hak etmiyoruz. Ülke olarak da vatandaş olarak da siyasi partiler olarak da hak etmiyoruz.

En dayanılmaz acı evlat acısıdır. Bu acıyı bu ülkeye yaşatanlara biz ne diyeceğiz. Ama hala birileri duymazlıktan geliyor.

Türkiye hangi ayarlarla kurulduysa o ayarlara dönmek zorundadır. O da nedir, Yurtta barış dünyada barış. Önce bu dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor. Değişmediği sürece Türkiye terör ithal eden ülke konumunu sürdürecektir.

Terör tek başına bir siyasi, partinin sorunu olmanın ötesine geçmiştir. Bütün siyasi partilerin ortak mücadele etmesi gerekmektedir.


TBMM HAREKETE GEÇMELİ
Madem ki kurucu ayarlarına döneceğiz sadece sözde değil özde de dönmemiz gerekiyor parlamentonun işletilmesi gerekiyor.

TBMM teröre karşı harekete geçmeli.

Liyakat sistemine geri dönmek gerekiyor. Çünkü devlet akılla bilgiyle birikimle tecrübeyle yönetilir.

“Ben her şeyi bilirim kimsenin düşüncesine ihtiyacım yok” derseniz bugünkü Türkiye tablosuyla karşılaşırsınız.


"SORUMLUSU SİYASİ İKTİDAR"
Anayasa’nın 112 maddesi var. Siyasi sorumluktan bahseder. Yüzlerce insan öldü, kim bunun sorumlus? Bizim mahalledeki bakkal değil, alışverişe giden vatandaş değil, Şanlıurfa’daki taksici değil. Bunun sorumlusu tüm dünyada siyasi iktidardır. Davutoğlu’na açık çağrı yapıyorum, siz töhmet altında kalıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük krizini yaşıyor, yöneltilmiyor. Savruluyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz.

"TÜRKİYE KURUCU AYARLARINA DÖNMELİ"
Türkiye kurucu ayarlarına dönmek zorundadır. Yurtta barış, dünyada barış. Dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor. Değişmezse terör ithal eden bir ülke olacaktır.

MECLİS BAŞKANI'NA ÇAĞRI
Terör tek başına bir siyasal partinin sorunu olmanın ötesine geçmiştir, terör artık bizim bir ulusal sorunumuz haline gelmiştir. Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak mücadele etmesi lazım. Bu bağlamda en büyük görev TBMM Başkanı'na düşüyor bu aşamada. Parlamentoyu çalıştırmalı, terör konusunda, sorunun çözümü konusunda TBMM'yi çalıştırmalı.

Devlette ciddi bir çürüme var. Eğer bir hükümet, bir emniyet müdürünü atayamıyorsa orada bir çürüme vardır. Devlette çürüme olduğu için liyakat sistemi bitmiştir.

'Terörle yaşamaya alışmalıyız'ı anlatıyorlar. Bir becerisizliği halka mal etmenin anlamı n? Aydın diye de geçiniyorsunuz. 'Bu hükümet terörü sürdürecek, ey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları siz de terörle yaşamaya alışın.' Nede? Türkiye kuruluş aşamasına dönsün terör sorunu en kısa sürede çözülür. 

BU BECERİKSİZLİĞİ HALKA FATURA ETMENİN ANLAMI NEDİR'
“Terörle yaşamaya alışmalıyız” diyorlar halka. İyi de niye alışmalıyız'
Bir beceriksizliği halka fatura etmenin anlamı nedir'
Bunu ahlaki bir yönü var mıdır'
Hangi gerekçeyle siz TV’ye çıkıp “terörle yaşamaya alışmalıyız” diyorsunuz. Beceriksizliğin üzerini örtüyorsunuz.
Aydın diye geçiniyorsunuz.
TV’lere sizi, ‘beceriksizliği kapatmanız’ için değil, sorunu nasıl çözeriz diye anlatmanız için çıkarmaları lazım.
Türkiye cumhuriyetin kuruluş ayarlarına dönsün terör en kısa sürede çözülür.
CHP teröre karşıdır. Bu kadar açık bu kadar net…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.