Dolar 34,2714
%0.09
Euro 37,6573
%0.15
Altın 2.910,320
%0.02
Bist-100 9.121,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
En güzel etkinlik

En güzel etkinlik

Mehmet Ali Susam Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nın yılsonu etkinliğinde öğrenciler hünerlerini sergiledi, aileler gururla izledi.

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 09:30
İZMİR - İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan ve engelli çocuklara eğitim veren Mehmet Ali Susam Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Engelliler Haftası etkinliğinde kendilerini izlemeye gelenlere duygusal anlar yaşattı.
Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası kapsamında Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nde önceki gün düzenlenen etkinliğe, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın yanı sıra Özel Eğitim ve Rehberlikten Sorumlu İzmir Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülkadir Yıldız, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Bütün bir yıl boyunca gördükleri eğitimle el becerilerini ve sosyal yönlerini geliştiren 52 engelli öğrenci ve Kent Konseyi Engelsiz Engelliler Topluluğu üyeleri, şarkılar söyleyip dans etti. Eve kapanarak toplumdan uzaklaşmak yerine eğitim alarak kendilerini geliştirme imkanı bulan öğrenciler sahnede hünerlerini sergilerken, aileler çocuklarını gururla izledi.

Eğitimle geliştiklerini görüyorum
Her fırsatta engellilerin sorunlarını Meclis’te dile getirmeye çalıştığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, “Ömrüm boyunca yaptığım işler içinde beni en mutlu edenlerden biri bu okulun hayata geçmesidir. Eğitim alan kardeşlerimin ve onların ailelerin mutluluğu görüyor, onlardaki gelişime, değişikliğe, hayata sarılışlarına, dostça yaklaşımlarına tanık oluyorum. Katışıksız bir sevgiyle kendilerine bir adım atana çok büyük sevgi gösteren kardeşlerimizin her türlü hizmetinde olmak en birinci görevimiz olmalıdır” dedi.

Daha çok okul gerekiyor
Engelli bir çocuğun ailesinin yaşadığı zorlukları çocuklarına hissettirmediğini söyleyen Susam, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Devlet, çocuğu engelli olan ailelere para yardımı yapıyor. Ancak bunun ötesinde, hem ailelerin hem de çocukların özgürleşmesi ve gelişmesi için daha çok iş eğitim merkezi ve okul yapılmasına ihtiyaç var. Ailelerin paradan çok okula ihtiyacı var. Hayırseverlerin ve kamunun bu alana el atması gerekiyor.

Üç yıl eğitim yetersiz
Kardeşlerimizin okula geldikleri günle, okuldan mezun oldukları gün arasında çok büyük bir gelişme var. Bu nedenle okuldan ayrılırken çok üzülüyor, içlerine kapanıyorlar. Kanunda öngörülen üç yıllık eğitim, bu işin çaresi değil; yaşam boyunca eğitimlere ihtiyaçları var. Eğitimi sürekli hale getirecek bir çalışmayı yapmak için parlamentoda üzerime düşen görevi yapmaya devam edeceğim.
Çağdaş toplumun göstergelerinden en büyüğü; eğitimden sosyal alana, iş hayatından sokaktaki yaşama kadar engellilerin önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Kafamızdaki engelleri aştıkça, ülkedeki engelleri de aşacağız. Engelliler, hiçbir engel tanımadan insanca yaşama kavuşacaklardır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.