Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Enerji Bakanı: Elektrik ve doğalgaza zam yapılmaycak

Enerji Bakanı: Elektrik ve doğalgaza zam yapılmaycak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Temmuz ayında doğalgazın fiyatının artmayacağını, Ekim ayına kadar da elektriğe zam yapılmayacağını söyledi. Bakan Yıldız, Şahdeniz 2 sahasını işleten konsorsiyumun tercihini ‘Nabucco’...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 12:24
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Temmuz ayında doğalgazın fiyatının artmayacağını, Ekim ayına kadar da elektriğe zam yapılmayacağını söyledi. Bakan Yıldız, Şahdeniz 2 sahasını işleten konsorsiyumun tercihini ‘Nabucco’ yerine Trans-Adriyatik Boru Hattı’ndan (TAP) yana kullanmasına ilişkin olarak da “Konsorsiyum tarafından TAB’a ortak olmamız önerildi. Bu teklifi düşüneceğiz.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği yönetimini kabul etti. Kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, elektik ve doğalgaza zam yapılmayacağını söyledi. Yıldız, "Son bir ay içerisinde farklı gerekçelerle Türkiye’de döviz fiyatları artmıştı. Bu enerji maliyetlerine de çok ciddi yansıdı. Gerek elektrik gerek doğalgaz fiyatlarına fiyat değişikliği ön görmüyoruz. Doğalgaz her ay elektrik ise üç ayda bir değerlendirilen fiyat mekanizmasına sahipler. Ekim ayına kadar da elektrik fiyatlarına herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Dolardaki bu artış gevşesin makul seviyelere insin, bunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak istemek durumundayım.” ifadelerini kullandı.

Yıldız'ın, Şahdeniz 2 sahasını işleten konsorsiyumun tercihini ‘Nabucco’ yerine Trans-Adriyatik Boru Hattı’ndan (TAB) yana kullanmasına ilişkin değerlendirmesi ise şöyle oldu:

"Hayırlı olsun diyoruz. 25 Nisan 2011’de olası projelere hazırlıklı olmak açısından anlaşma yapmıştık. Türkiye’de herhangi bir projeyi tercih etmek diğerinden vazgeçmek anlamına gelmiyor. Biz omuzlarımızdaki yükü hafiflettiğimiz düşünüyoruz. Bundan sonra Avrupa’nın kuzeyine mi yoksa güneyine mi gidecek karar burada kilitlenmişti. Avrupa’nın güneyine gitmesi kararlaştırıldı. Bizim açımızdan çok önemli bir fark yok. Yunanistan ve İtalya’da siyasi istikrarsızlıklar bu projeye herhangi bir zarar vermesin.”

“TAB TARAFINDAN ORTAKLIK TEKLİF EDİLDİ”

TAB’dan ortaklık teklifi aldıkları bilgisini veren Yıldız, konuyu görüşeceklerini dile getirdi. Nobucco ile ortaklıklarının devam ettiğini dile getiren Yıldız, "Gelen teklifi de değerlendireceğiz. 2030 yılına kadar Avrupa’nın doğalgaz ihtiyacı 700 milyar metreküp civarında olacak. Yapılan projeler ve yapılacak olan projeler Avrupa’nın doğalgaz ihtiyacını karşılamış olmuyor. Bütün bu projelere de ihtiyaç var.” dedi.

“KAYSERİSPOR BİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK”

Bir gazetecinin UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yerine Avrupa kupalarına Kayserispor’un gideceğini aktarması üzerine Yıldız, şunları söyledi:

“UEFA’nın verdiği cezalar sonucu futbolu geneli adına alınan karara üzüldüm. Hangi takım olursa olsun Türkiye’ni yurtdışında algılanması konusunda bir husustur. Hiç kimse hangi takımı tutarsa tutsun bu sonuca sevinmemesi gerekiyor. Kayserispor hiç kimsenin başarısızlığı üzerine başarı kurmadı. Şimdi de temenni etmediği bir durumdur ama zorunlu hal bunu gerektirmektedir. Kayseri Erciyes’te süper ligi çıktı. İstanbul’dan sonra iki takım olan tek kayseri tek ildir. Kayserin’nin büyümesi ile beraber sportif faaliyetleri de büyüdü ve diğer illere de örnek olmaktadır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.