Dolar 34,1938
%0.09
Euro 38,1640
%0
Altın 2.894,460
%-0.88
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Enerji işçilerinden taşerona son uyarı!

Enerji işçilerinden taşerona son uyarı!

Sendika çatısı altında örgütlendikleri gerekçesi ile işten çıkartılan ve taşeron firma tarafından baskıya uğradıklarını ileri süren enerji işçilerinin isyanı bitmek bilmiyor. DİSK Enerji-Sen’de örgütlü bulunan ve iş bırakma eylemi düzenlemeye hazırlanan Gediz EDAŞ çalışanları, geçtiğimiz haftanın ardından yeniden şirket önüne yürüyerek üst işverene son kez çağrıda bulundu. Gediz EDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından taleplerinin dikkate alınmadığını belirten yaklaşık 400 çalışan, hazırladıkları 5 maddelik isteklerdi yerine getirilmediği takdirde şalter indireceklerini ve İzmir’in karanlığa gömüleceğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 29.11.2013 - 09:54
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta düzenledikleri eylem sonrasında herhangi bir gelişme sağlanamaması ve taşeron şirketlerin baskılarını devam ettiği gerekçesi ile GEDİZ-EDAŞ’ta örgütlü bulunan DİSK Enerji-Sen işçileri Bornova Ağaçlıyol’da buluşarak tesislerin girişine yürüdü. Halk evleri ve öğrenci kolektiflerinin de destek verdiği yaklaşık 150 kişilik GEDİZ-EDAŞ çalışanı “Direne direne kazanacağız”, “TEDAŞ işçisi yalnız değildir”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganları ve ellerinde meşaleler ile şirket önünde bir basın açıklaması yaptı.

“SADAKA DEĞİL, HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Taşeron baskısı ve işten çıkartmalarla ilgili olarak şirket yönetimine seslenen emekçiler, yapılan iki görüşme sonrasında herhangi bir gelişime yaşanmadığını hatırlatarak, uyarılarının dikkate alınmaması durumunda İzmir’i karanlığa gömeceklerinin yineleyerek şunları kaydettiler; “Biz işçi olmaktan kaynaklanan haklarımızı dile getirdik. Taşeronu üzerimize salmayın dedik. İyi niyetli çabalarımız dikkate alınmadı. Yüzümüze gülüp arkamızdan iş çevirdiler. Köle gibi çalışmaya hayır diyoruz. “Sendikalı olursanız sizi işten atarız” diyerek bizleri tehdit etmeye devam ediyorlar. İşten çıkartmalar devam ederse bu kenti karanlığa gömeriz, şalterleri indiririz dedik. Her ne kadar iyi niyetli olsak da bizim de bir sabrımız var. Çarşamba’ya kadar taleplerimizi değerlendirilecekti. Artık burada DİSK örgütlü. Ona göre hesabınızı kitabınızı yapın. Bizler yalnız değiliz. Bir dahakine konfederasyon ile gelir burayı direniş alanına çeviririz. Artık sabrımız kalmadı. Biz sadaka değil, alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bizi eylem yapmaya mecbur bırakmayın.”

ÇALIŞANLAR İŞVERENE GÖZDAĞI VERDİ

Enerji-Sen yöneticisi Serhan Sağcan da İzmir ve Aydın’da faaliyet gösteren enerji firmasının üst yönetimine emekçiler adına hazırlanan 5 maddelik bir ültimatom ile çağrıda bulunarak, “Artık eylemlerimiz İzmir dışına da uzandı. Bereket Holding’in Aydın’da bulunan merkezinde de arkadaşlarımız aynı sıkıntıları yaşıyorlar ve artık birlikte hareket edeceğiz. Ancak üst işveren enerji işçilerinin taleplerini dinlemeyerek bildiğini okumaya devam ediyor. Enerji işi en çok iş kazası yaşanan alanlardan birisidir. Bu ortamda baskı ve tehditler sürdüğü müddetçe, burada olacakların sorumlusu sizler olacaksınız diyoruz. Baskı tehditlere son verin, anayasal hakkımız olan sendikal örgütlenmeye izin verin. İşten çıkartmalara son verin. Ücretlerimizi insanca yaşayabileceğimiz düzeye getirin. İş güvenliği için gereken önlemleri alın. Taşeron firma tarafından gerçekleşen maaş kesintilerine son verin. Buradan son kez sesleniyoruz. Taleplerimiz dikkate alınmazsa üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Sendikal örgütlenmeye yapılan saldırılara bir son verin” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından bir süre daha “Köle değiliz, işçiyiz. Örgütlüyüz, güçlüyüz” sloganları atan emekçiler şirket yetkililerine yeniden görüşme taleplerini ileterek eylemlerine son verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.