Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelliler ‘Engelli haftası’na olaylı başladı

Engelliler ‘Engelli haftası’na olaylı başladı

Türkiye Sakatlar Federasyonu Ankara Kızılay’da Engelli Haftası’na binaen düzenlediği basın açıklaması tartışmalı başladı. Tek tek söz alarak konuşma yapan federasyon başkanları hükümetin engellilere yeterince hizmet vermediğininden...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 15:40
Türkiye Sakatlar Federasyonu Ankara Kızılay’da Engelli Haftası’na binaen düzenlediği basın açıklaması tartışmalı başladı.

Tek tek söz alarak konuşma yapan federasyon başkanları hükümetin engellilere yeterince hizmet vermediğininden bahsetti. Ancak Türkiye Ortapedik Özürlüler Federasyon Başkanı Cemal Merdan ise konuşmasında, “Hükümetin engellilere olan hizmetlerini görmemezlikten gelemeyiz. Eksiklikler var ancak iyi şeyleri de görmemezlikten gelemeyiz.” deyince meydana toplanan engelliler Merdan’ı yuhlamaya başladı. Konuşmasına zorlukla devam eden Merdan, mecliste engellilere dönük ciddi kararlar alındığını, engellilere yönelik birçok hizmetin bu dönemde yapıldığını vurguladı. Bu konuşmalara karşılık engelliler Cemal Merdan’ın sahneyi terketmesi için protesto etti. Bu olay üzerine kürsüye çıkan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, engellilerin Cemal Merdanı protesto etmesini eleştirdi. Daha sonra konfederasyon başkan yardımcısı Halil Hatip basın açıklaması yaptı.

Etkinliğin sonunda basın açıklaması yapan Halil Hatip, “Bizler sorunlarımızın üzerine bol boyalı makyajlı değil, kesin ve köklü değişimler bekliyoruz. İnsanlar arasında ayrımcılık yapan her türlü anlayışı reddediyor ve bu tür eylemlerde bulunan herkese ‘Kırmızı Kart’ gösteriyoruz. Ayrım yapmadan, engelli engelsiz insana değer ve hizmet vermeyenlere oy vermeyeceğimizi açıkça ilan ediyoruz.” diye konuştu. Bu sırada meydandaki engelliler kırmızı kart göstererek hizmet vermeyen yerel yönetimleri boykot etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.