Dolar 34,2909
%0.36
Euro 37,5042
%-0.05
Altın 2.921,110
%1.1
Bist-100 8.914,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelliler vatan borcunu ödedi

Engelliler vatan borcunu ödedi

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Eskişehir'de 20 engelli, bir günlük asker üniforması giyerek asker oldu. Eskişehir 1’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda yemin eden askerler vatana olan borçlarını ödedi. İki engelli kardeşin...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 13:54
Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Eskişehir'de 20 engelli, bir günlük asker üniforması giyerek asker oldu. Eskişehir 1’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda yemin eden askerler vatana olan borçlarını ödedi. İki engelli kardeşin birlikte teskere alması büyük takdir topladı.

1’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda nizamiyesinde karşılanan engelli vatandaşlar, kıyafet ve malzemeleri teslim edildikten sonra kısa süreli temel askerlik eğitimi verildi. Engelli askerlere selam durma, yürüyüş ve yemin etme provaları yaptırıldı. Askerilerin üniforma içinde oldukça heyecanlı oldukları görüldü. Eğitim alan askerler daha sonra ailelerine asker mektubu yazdı. Daha sonra yazılan mektuplar ailelere verildi. Bu sırada asker yakınlarının duygu dolu anlar yaşadığı gözlendi.

Engelli askerlerin yemin düzeni almalarının ardından törene 1’inci Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Yüksel katılarak yemin töreni gerçekleşti. Törende konuşan Tuğgeneral Yüksel, engelli vatandaşların yeminini kutlayarak, "Silah, bayrak ve namusunuz üzerine yemin ederek gerektiğinde vatan için canınızı seve seve feda edeceğinize söz verdiniz." dedi. Ailelere de seslenen Yüksel, "Bugün asker ocağına gönderdiğiniz kınalı kuzularınız için bu dileğiniz gerçekleşti. Çocuklarınız artık bu şerefli yuvanın birer ferdi ve Atatürk’ün askerleri oldular." ifadelerini kullandı.

İKİ KARDEŞ BİRLİKTE ASKER OLDU

Törende en çok takdir toplayan askerler iki kardeş olan Selçuk ve Sercan Sasa oldu. Engellerine rağmen askerlik görevini yerine getiren askerler, mutluluklarını aileleriyle paylaştı. Anne Ayten Sasa, oğullarının asker olmasından büyük gurur duyduğunu söyledi. Anne Sasa, "Yavrularım askerlik yaptığı için çok mutluyum. Askerlik yapmalarını çok istiyordum. Ama elverişli değiller yapamadılar. Burada yaptıkları için çok mutlu oluyorum." dedi.

Törenin ardından asker ve yakınları yemin ettikleri silahlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra yemeğe geçen engelli askerler, komutanın yemek yeminini hep bir ağızdan söyledi. Engelli askerler, gerekli askeri eğitimlerin pratiklerini alarak bir günlük de olsa vatan borcunu ödemiş oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.