Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelsiz kentte özel kutlama

Engelsiz kentte özel kutlama

Gaziemir’deki engelli vatandaşlar belediyenin düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde gönüllerince eğlendi, stres attı. Engelli vatandaşlarla pasta kesen Şenol, engellilere yönelik çalışmalarını anlattı, “Belediye olarak hep yanınızda olacağımızı unutmayın” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2014 - 12:35

İZMİR-Gaziemir Belediyesi, kentte yaşayan engelli vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü düzenlediği eğlenceyle kutladı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, Kent Konseyi Başkanı Savaş Kapucu, belediye meclis üyeleri ve engelli derneklerinin temsilcilerinin katıldığı etkinlik Gaziemir Belediyesi Nikah ve Düğün Salonu’nda yapıldı. Canlı müzik eşliğinde bol bol oynayarak eğlenen engelli vatandaşlar Başkan Şenol’la birlikte pasta keserek günlerini kutladı. Gönüllerince eğlenen engelli vatandaşlar Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’la bol bol fotoğraf çektirdi.
 
Yüzünüz hep gülsün diye
Engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarına bu şekilde yön verdiklerini söyleyen Başkan Şenol, “Ülke nüfusumuzun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan engellilerin başta istihdam olmak üzere yaşadıkları sorunların çözümü için kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünceyle belediye olarak özel projeler hayata geçiriyoruz. İlçedeki üç dernek ile yaptığımız işbirliği sonucunda engellilerin meslek sahibi olmalarını, istihdamı ile sosyal hayata katılımlarını sağladık. Kentin fiziki yapısında engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yaparak, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarının önüne set çeken yol ve bina giriş-çıkışlarındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmalara öncülük ettik. Sabri Öney İlköğretim Okulu’nun bahçesinde 6 derslikli özel eğitim merkezi açarak eğitimlerinin önündeki engelleri kaldırdık. Onların istek ve önerilerini dinleyerek kentin yönetiminde söz sahibi olmalarını sağladık” diye konuştu.
 
Engelli meclis kurulacak
Etkinlikte konuşan Kaymakam Yaşar Dönmez, engelli vatandaşların yaşamlarının kolaylaştırılması için onlara pozitif ayrımcılık tanınması gerektiğini ve yöneticilerin engelli vatandaşlara yönelik daha çok proje üretmeleri gerektiğini ifade etti. Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Savaş Kapucu ise, yakın zamanda engelli meclisi kuracaklarını ve tüm engelli vatandaşları yanlarında görmek istediğini söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.