Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin partililere onu örnek gösterdi

Engin partililere onu örnek gösterdi

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Radyo Ege Postası’nda parti içi önemli açıklamalar yaptı. Engin, Haziran ayıyla birlikte geride kalan 2 yıllık görev süresinden, görevden alınacağı iddialarına, Aytun Çıray’ın MYK’ya girmesinden disiplin sürecine kadar bir çok konuda açıklama yaptı. Engin, eski il başkanı Ekrem Bulgun’u tüm partililere örnek gösterdi.Engin, “4-5 dönem seçilerek il başkanlığı yaptı. Milletvekili adayı gösterilmedi. Talepleri karşılanmadı. Partinin her etkinliğine katıldı. Partiye söz getirecek bir şey içinde bulunmadı. Herkes Ekrem Bulgun başkanımızı örnek almalı”dedi.

  • Ege Postası
  • 11.06.2014 - 12:48
EGE POSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Radyo Ege Postası’nda Mithat Umutoğlulları ve Sercan Avcı’nın konuğu oldu. Engin, 1,5 saat süren programda önemli açıklamalar yaptı.

EN BAŞARILI OLDUĞUM KONU…
Haziran ayıyla birlikte il başkanlığında 2 yılı geride bırakan Engin, süreçte partiye kazandırdıklarını şu sözlerle anlattı; “ İl başkanı partinin koordinatörü, vicdanı, aklı, isyan edeni, sahip çıkanı, ağlayanı, güleni olması gerek. 2 yıllık zaman zarfında bu çerçevede il başkanlığı yaptım. Geçmişte gördüğüm eksiklikleri yapmamaya gayret ettim. Birlik beraberlik kurulmadan bu işler olmazdı. Ben bunu sağladım. Partinin tüm insan kaynağını çalışmalara kattım. 30 belediye başkanı ile uyumlu çalıştım. Yaptıklarım bazı insanları şaşırttı. Nasıl olur da il başkanıyla Büyükşehir başkanı uyumlu çalışır diyenler oldu. Bunu Ankara’ya zafiyet olarak aktaranlar oldu ancak bizim bu uyumumuz topluma ve partinin büyük bölümüne olumlu yansıdı. İl başkanı belediyelerin yaptığı çalışmaları anlatmaz, ince ince eleştir itibarsızlaştırırsa toplumun gözünden kaçmaz. Partinin enerjisini düşürür. Ben bunu yapmadım. Belediyelerimizin yaptığı hizmetleri dilimden düşürmedim. En başarılı olduğum konu bu. Parti içi eğitim konusunda en başarılı il örgütü oldu. Partinin mali yapısını güçlendirdik. Hiçbir borcumuz yok. Artı durumdayız. Partimize donanımlı araç aldık. Partiden gelen parayı, üye aidatlarını tasarruflu kullanarak yaptık bunu. Gönüllü iş adamlarımıza ve partililerimize teşekkür ediyorum. 500 köye gittik. Seçim sürecinde haftanın üç günü partide kalıyordum iki gün dış ilçelere gidiyordum. Daha önce gidilmeyen kesimlere ulaştık. Üye yazılım kampanyasında başarılı olduk. Partimize bir çok kesimden bir çok meslekten genç isimler kattık”

ÖZÜR DİLERİM
2 yıllık sürede gençlik ve kadın kollarında hedeflediği örgütlenmeyi gerçekleştiremediği özeleştirisini yapan Engin, “ Güçlü bir gençlik örgütlenmesi yapamadık. Kadın gücümüz çok güçlü ama lider kadınlar güçlü örgütlenme konusunda iyi çaba gösteremedik. Bu konuda başarısız olduk.Arzuladığım farklı şeyler vardı.  Özür dilerim örgütten. Yapısal sorunlar vardı. Gelinen nokta başaramadık. Açık açık söylemek lazım.Vicdanen rahatım. Görev süremin dolmasına en az bir yıl var. İşimden aşımdan sağlığımdan fedakarlık yaptım. Bana verilen görevi doğru bildiklerimle yöneticilerle istişare yaparak sürdüreceğim”dedi.

NEDEN GEÇ YAPILDI'
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen il danışma kurulunun güzel geçtiğini ifade eden Engin, “geç yapıldı” eleştirilerinin doğru olmadığını ifade etti. Engin, “ İtirazlarla uğraştık ilk 15 gün. Sonraki 15 gün partinin normal işleyişi devam etti. İlçe danışma kurullarının startını verdik ve 15 gün sürdü. İl danışma kurulundan önce 15 gün önceden yazışmaların olması gerekiyordu. Daha önce neden yapmadınız eleştirileri doğru değil Acelesi neydi anlayamadım. 30 ilçenin raporlarını bekledik. Kimseden bir şey kaçırmadık. 2 il danışma kurulu yapmıştık. Bir çekincemiz yoktu. Danışma kurulu güzel geçti. Eleştiriler yapıldı. Öneriler getirdi. Hepsini not aldım”dedi.



O TOPLANTILAR İÇİN NE DEDİ'
Parti içinde muhalif olarak bilinen üyelerin sık sık toplantı yapmasına değinen Başkan Engin,‘’Bu Partide görev yapmış tecrübeli arkadaşlar, toplantı yapsınlar yapabilirler, bizim tek hassasiyetimiz partiyi küçük düşürecek eylemlerden kaçınsınlar hepsi bu, zaten biz önümüzdeki günlerde davet edip o arkadaşlarımızı da çalışmalara katacağız, bize veya  genel merkeze eleştiri yapsınlar bize eksiklerimizi söylesinler burada sıkıntı yok, benim  itiraz ettiğim konu hakaret, kişiselleştirme partiyi kamuoyunda küçük düşürecek söylemler bunlar yanlış yoksa bir sıkıntı yok arkadaşlara başarılar dilerim.’’ifadelerini kullandı. 

BELEDİYEDE ÇALIŞABİLİRLER
Partide görev alanların belediyede çalışmasının bir sıkıntı olmadığını ifade eden Engin, “ Siyasette uğraşanlar belediyede çalışmasın çalışıyorsa partide görev almasın yaklaşımı sorunlu. Partililer belediye çalışmalarında başarılı oluyorlar. Belediyeler halka yakın halka hizmet eden yerler. Ben bir sıkıntı görmüyorum. Parti baraj altında kaldığında sokakta çalışan emekçi partililerimize saygısızlık yapılmamalı. Bu isimler meslekleri yetenekleri ve belediyede ihtiyaç varsa belediyede çalışmalı”dedi.

KOCAOĞLU İMA BİLE YAPMADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun  parti işlerine yönelik hiçbir müdahalesinin olmadığının altını çizen Engin, şunları söyledi; “ Kocaoğlu 2 yıldır parti işleyişine  müdahale etmedi. Bana en küçük ima bile yapmadı. İl başkanı Kocaoğlu’yla kavga etsin. Kocaoğlu, il başkanıyla kavga etsin. İstenilen buysa bu olmayacak. Şerefim üzerine yemim ederim. Kocaoğlu 2 yılık zaman zarfında parti çalışmalarıyla ilgili bir imada bulunmadı. Kavga isteyenler başka yere gitsin”


AFFEDERSEN…
Disiplin süreci ile ilgilide konuşan Engin, “ Disiplin konusunda objektif davranmaya çalışıyoruz. Bilgi belgeye dayanmayan hiçbir dosyayı göndermiyoruz. Komisyonumuz var. Hukukçular var içinde…Disipline iki yıldır kararlarla ilgili en küçük bir imada bulunmadım. Kararlar kendi takdirleri. Biz titizlikle kendi üzerimize düşeni yapıyoruz. Mahkeme titizliğinde inceleyelim derdindeyim. Parti suçu işleyenler partiye zarar verenleri de affetmemek lazım. Affedersen parti zedelenir vicdanlar zedelenir” dedi. 

VEKİLLER ARASI DERİN BİR SORUN YOK
Milletvekilleri arasında soğukluk olduğunun gözlemlendiği , vekillerin  görev süreleri boyunca beraber bir arada görülmemelerinin sorulması üzerine Başkan Engin,‘’Derin bir sorun yok her geçen gün daha beraber çalışma gayreti içersindeler hepsi medeni insanlar hepsi konusunda uzman arkadaşlar içlerinde evi orda olanlar var sürekli Ankara’da çalışması gerekenler var hepsi değerli arkadaşlarımız, ufak tefek görüş ayrılıkları olabilir partiyi zafiyete düşürecek  bir sorun yok ama önümüzdeki genel seçimlerde değişiklik olur mu bunun takdiri parti örgütünündür.’’

BULGUN’U ÖRNEK ALIN
CHP İl eski başkanı Ekrem Bulgun’u bütün partililerin örnek alması gerektiğini ifade eden Engin, “ 4-5 dönem seçilerek il başkanlığı yaptı. Milleltvekili adayı gösterilmedi. Talepleri karşılanmadı. Partinin her etkinliğine katıldı. Partiye söz getirecek bir şey içinde bulunmadı. Partinin yöneticisine Genel Başkanı’na her zaman saygılı davrandı. İl danışma kuruluna geldi. Yapıcı öneriler getirdi. Herkes Ekrem Bulgun başkanımızı örnek almalı”

ÖRGÜT GİT DESE GİDERİM
Başkan Ali Engin görevden alınacağı iddialarını şu sözlerle değerlendirdi; “ Siyasete ilişkin hiç bir kaygım yok biz seçimle geldik görev başındayız ve ahlaki sorunumuz yok, görevi yapamaz halde değiliz ki görevden alınalım, Ankara’da böyle bir durum vardı parti görev yapamaz haldeydi  alındı, biz öyle değiliz ama bazı arkadaşlar eski siyaset kültürünü aldıkları için Ali Engin alınacak bizi atayacaklar 2 sene oturacağız koltukta  öyle bir şey yok önümüzde seçim var, aday olurlar kazanırlarsa gelirler, benim siyasette kaygım yok kim gelecekse artık seçimle gelecek, katakulliyle değil bu böyle bilinsin. Benim bu partide görevim var yapacaklarım var daha işimiz bitmedi bana örgüt git dese, bırak dese ben görevden alınmayı beklemem şimdi istifa ederim, ama böyle bir durum yok  örgütten destek görüyorum,  İnsanlar destek oluyor, daha yapacak çok işimiz var”

PARTİ İÇİ DENGE NEDENİYLE VERİLMİŞ BİR GÖREV DEĞİL
İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın MYK’ya girmesinin  İzmir’de parti içi siyaset ve denge adına olmadığını ifade eden Engin, “ Genel başkan yardımcılığı atamayla oluyor. Teknik bir konuya dönüştü. Saymanlık, ekonomi, STK dış politika görevler teknik. Siyaset yoğun bir iş değil. Aytun bey bürokrasiden geliyor. İyi ilişkileri var. Cumhurbaşkanlığı diplomasisi sürecinde de Genel Başkan’a önemli destek oluyor. Parti içi denge ve siyaseti dikkate alınarak verilmiş bir görev değil. Aytun Bey’in kişisel özelliklerinden siyasi ve bürokratik geçmişinden kaynaklanarak  görev aldığını düşünüyorum. Partimize 3 yıl önce üye oldu. Parti içi siyasete girme amacı yok. Kurultayda taraf olayım. Delege seçimlerine müdahale edeyim. Ali Engin’in yerine şu olsun.Böyle bir düşüncesi yok”dedi.

SEÇİM SEÇİM SEÇİM
8 ilçenin kaybedilmesi sonrasında faturanın ilçe örgütlerine kesilmesinin haksızlık olduğunu söyleyen Engin, “ 8 ilçede bütün sorumluluğun ilçe başkanı ve yönetimine kesilmesi haksızlık. Bu tür değerlendirmeler duyuyorum. Doğru değil. Subjektif bir değerlendirme. Kaybetmemizde çok neden var. Bütün sorumluluğu örgüte kesmek doğru değil. Hiçbirini görevden almayacağız. Hepsi görevinin başında. Düşme olan imza toplanan yerlerde seçim yaptık. Seçim seçim seçim…Bergama’da yaptık. Çeşme’de yaptık. Keyfilik olmayacak.Kimse beklemesin. Ankara’da onu ayartalım bunu görevden aldıralım yerine ben geleyim olmayacak. Katakulleyle görevden alınsalar bile yine seçim yapılacak”diye konuştu.

EROL’UN İZMİR’E MÜDAHALESİ YOK
Gürsel Erol’a yakınlığının sorulması üzerine Engin, “Kendisi benim arkadaşım. Partiye hizmet eden biri. Elazığ il başkanlığı yaptı. Gençlik kollarında görev aldı. Partinin her işine koşuyor. Onu iyi bir partili olarak biliyorum. İzmir siyasetine bir müdahalesi katkı yok. Gençliğinden beri partiye hizmet ediyor”dedi.

VALİ BİZİ YANILTMADI
İzmir İl Özel Dİare'nin mallarının paylaşımı konuna da değinen Engin, “ Vali hiçbirimizi yanıltmadı. Kuşkularımız vardı zaten. Restore edilen il genel meclis binası imam hatip lisesine verilmiş. İzmir’in önceliği imam hatip lisesi m? Tarihi bina yeni restore edildi. Okul olarak tasarlanmadı. Hani okulları şehir dışına çıkarmak istiyorlardı. Ne oldu da tarihi bir binayı hizmet binası olarak tasarlanan bina okula verilir. İdeolojik davrandıklarının göstergesi. Vali İzmir için talihsizlik”dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.