Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erbil'de medya, demokrasi ve siyaset konferansı yapıldı

Erbil'de medya, demokrasi ve siyaset konferansı yapıldı

Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKYB) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin katılımı ile "Kürdistan'da medya, demokrasi ve siyaset" adı altında uluslararası bir konferans düzenlendi. Konferansa çok sayıda siyasetçi,...

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 21:08
Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKYB) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin katılımı ile "Kürdistan'da medya, demokrasi ve siyaset" adı altında uluslararası bir konferans düzenlendi. Konferansa çok sayıda siyasetçi, düşünür, yerli ve yabancı gazeteciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Neçirvan Barzani, bölgedeki medya özgürlüğüne değindi. Barzani "Medya özgür olmalıdır ancak bu özgürlük başkalarının hakkını çiğnemek için kullanılmamalıdır." dedi. Barzani, "Medya doğrululuk ilkesinden şaşmamalıdır. Medya titizlilik ister. Medya bilinçli bir toplum yetiştirmek için en büyük etkenlerden biridir. Bireylerin haklarını savunmalı ve meydana koymalıdır. Örneğin kadına şiddet olayları bu haklardan bir tanesidir." diye devam etti.

Awena Gazetesi Başyazarı Asos Hardi ise konferansta yaptığı konuşmada iktidarı eleştiri yağmuruna tuttu. Asos, bölgede gazeteciliğin sadece partiler arasındaki çekişmeler için bir araç olarak kullanıldığını iddia etti. Hardi ayrıca iktidar partisini bazı medya kanallarına verdiği büyük maddi yardımlardan dolayı eleştirdi.

Yaklaşık 4 saat süren konferansta çok sayıda yabancı gazeteci yeni medya ve siyaset ilişkileri hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.