Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: 'Sizi kapıya koyduk'

Erdoğan: 'Sizi kapıya koyduk'

Başbakan Erdoğan partisinin il başkanlığı tarafından Anemon Otel'de onuruna verilen akşam yemeğinde konuştu.

  • Ege Postası
  • 29.12.2013 - 09:54
MANİSA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını "komplo" olarak nitelendirerek, milletin hayır duası ve desteği ile bu "komployu" aşacaklarını söyledi.
TAKSİM'E 300 KİŞİ GELDİ
Erdoğan, "Gezi ile yapmak istediler başaramadılar. Şimdi bu yolla yapmaya çalışıyorlar, hatta birleşiyorlar. Bu da çok enteresan. Dün işte İstanbul'da filan bu tür şeyler yapmak istediler. Ama şimdi bakıyorsunuz işte İstanbul'da Taksim Meydanı'na çıkmak istiyorlar, 300-400 kişiyle filan artık gelen yok. Ve inanıyorum ki tutmayacak" dedi.

Başbakan Erdoğan partisinin il başkanlığı tarafından Anemon Otel'de onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 330 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin önemli olduğunu vurguladı.
CHP'nin belediye kanundaki değişikliği Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığına fakat Anayasa Mahkemesi'nin bu itirazı kabul etmediğini anlatan Erdoğan, "Hemen burada yanda komşu İzmir var. İzmir'de nasıl bir büyükşehir belediyeciliği yaptığı ortada. Adeta kasaba belediyeciliği var bunlarda" dedi.
-"ADETE BÜYÜK BİR ŞEHİR MİTİNGİ YAPAR GİBİ..."-
Manisa'da ve Turgutlu'da toplu açılışlar gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Turgutlu'da da bugün muhteşem bir katılım gördük. Ki arkadaşlarımız, okul açılışı şeklinde bu işi düzenleyerek okulun bahçesinde bu işi yansıtalım demişlerdi. Ama okulun bahçesi olarak bu gerçekleşmedi, hamdolsun gayet çaplı adete büyük bir şehir mitingi yapar gibi orada da bu mitingi, bu açılışı gerçekleştirdik" diye konuştu.
Yerel seçim çalışmaları döneminde parti teşkilatının kapı kapı dolaşarak yapılan icraatları anlatması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Elimizde malzemelerimiz çok bizim yaptıklarımız çok. Ama muhalefetin yaptığı aslında bir şey yok. Onlar ne anlatacaklar. Arkadaşlar bizim anlatacağımız şeyler var. Bakın seçimin arifesinde şu başlatılan kampanya manidardır. Bu kampanya, ne Tayyip Erdoğan'ın şahsınadır ne AK Parti'nin iktidarınadır. Bilesiniz bu milli iradeyedir, bu Türk milletine karşı başlatılmış bir kampanyadır. Çünkü Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyen çevrelerin, birinci derecede olağanüstü olarak söylüyorum bunu, ikinci derecede Türkiye'deki taşeronlarının attığı adımdır. Devletin içinde ne yazık ki bir paralel yapı kurmaya gayret ettiler. Bu paralel yapı şuanda işte bu atılan adımları gerçekleştiriyor. İşte bu yapı hazımsızlığı maalesef çok basit bahanelerle ortaya koymaya çalıştı. Yaşananlar işte gözlerimizin önünde" diye konuştu.
-"ALLAH HANGİ DUAYI KABUL EDER
Bütün bunlara rağmen kendilerinin sabırla ve kararlılıkla yollarına devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Varsın onlar bizlere beddua etsinler. Hiç önemli değil. Allah hangi duayı kabul eder, hangi bedduayı da reddeder bu onun tasarrufu dahilindedir. Bunu böyle bileceğiz. Öyle kimse 'ben bedduayı salladım gelir' yok böyle bir şey. Onun için de herkesin rahat olması lazım. Bizler şunu biliriz; Müslüman o kimsedir ki Müslüman'ın elinden dilinden emin olduğu insandır, salim olduğu insandır. Biz böyle biliriz, böyle öğrendik. Allah Resulü öyle öğretti" şeklinde konuştu.
Kendilerinin tahmin ettiği gibi millet düşmanlarının ülke içindeki ihanet şebekelerini de kullanarak son derece alçakça bir operasyon başlattığını söyleyen Erdoğan, "Hedefleri yolsuzluk kisfesi üzerinden AK Parti'yi, hükümeti yıpratmaya çalışmak. Ama onun da ötesinde Türkiye'ye zarar vermek, Türkiye'nin son dönemde kaydettiği büyük atılımı sekteye uğratmak" ifadelerini kullandı.
-"HATTA BİRLEŞİYORLAR"-
Kendilerinin bu yola milletle çıktığını ve milletle devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, kendisini salonda dinleyen gençlere şu tavsiyelerde bulundu:
"Durmak yok yola devam. Gençler çok çalışacaksınız. Çok koşturacaksınız. Şuanda bakın liselerin son sınıflarında bulunan gençler oy kullanacaklar. Bunların içersinde o durumda olanlar var. Onları kuşatacaksınız ve kucaklayacaksınız. Ve onları tatlı dille bu harekete mensubiyet duygusu içersinde dahil edeceksiniz. Çünkü biz meşruiyetini milletten alan bir iktidarız."
Milletin hayır duası ve desteği ile bu "komployu" aşacaklarını söyleyen Erdoğan, "Gezi ile yapmak istediler başaramadılar. Şimdi bu yolla yapmaya çalışıyorlar, hatta birleşiyorlar. Bu da çok enteresan. Dün işte İstanbul'da filan bu tür şeyler yapmak istediler. Ama şimdi bakıyorsunuz işte İstanbul'da Taksim Meydanı'na çıkmak istiyorlar, 300-400 kişiyle filan artık gelen yok. Ve inanıyorum ki tutmayacak. Ben teşkilatımdan şunu istemeyi özellikle gerekli buluyorum; çalışırsak Allah'ın izniyle bu iş biter, bizim lehimizde biter" diye konuştu.
-"BU HAREKET SİZİ KAPIYA KOYMUŞTUR"-
"İzmir'i, Manisa'yı ve Denizli'yi AK Parti kazandı" denildiğinde bu işin biteceğini savunan Erdoğan, kendilerini milletin tamamını kucakladığını aktardı.
Kendi milletvekillerinin çok farklı bir çeşni oluşturduğunu belirten Erdoğan, "Efendim bazıları partiden ayrıldı. Ayrılmadı ayırdık. Çünkü partimizin içersinde maalesef 'bu tür fitne unsuru olanları barındırmanın bir anlamı yok' dedik, hemen MYK olarak kararımızı kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak verdik, verince onlar hemen kalktılar istifa ettiler. Artık sizin yapacak bir şeyiniz yok. Etseniz de etmeseniz de artık bu hareket sizi kapıya koymuştur. Biz daha önce de bunların benzerini yaşadık. Biz bize yeteriz Allah'ın izniyle hiç endişeniz olmasın. Bize geçmişte de bunları yapanlar oldu, şu anda bir tanesinin adı yok. Kurdukları parti de malum o da gitti. Duyuyor musunuz, var mı, kaldı mı bir şe? Esamesi okunmuyor, niye ihanet edenlerin esamesi okunma? Bu budur. Biz el ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve kardeşlik projesi içerisinde birbirimizi Allah için seveceğiz ve bu mücadeleyi de bu şekilde inşallah sürdüreceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.