Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Trump 'DEAŞ'ı temizler misiniz' dedi

Erdoğan: Trump 'DEAŞ'ı temizler misiniz' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhracat Ödülleri Töreni'nde konuştu. Suriye meselesine ilişkin "Trump bize 'DEAŞ'ı buradan temizler misiniz'' dedi. Temizledik ve temizleriz de. Yeter ki siz bize lojistik destek verin" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.12.2018 - 15:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İhracat Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından "Suriye topraklarını huzura kavuşturma işini bizzat üstlenmek mecburiyetinde kaldık" açıklamalarında bulundu.

Erdoğan konuşmasında "Sayın Trump'la yaptığımız telefon görüşmesi, gerek diplomasi ve güvenlik birimlerimizin temasları, gerekse Amerika tarafından yapılan açıklamalar, bizi bir müddet daha beklemeye yöneltti, tabii bu ucu açık bir bekleme süreci değildir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Trump'la yaptığımız görüşmede bize şunu söyledi; Buradan DEAŞ'ı temizler misini? dedi, temizleriz daha önce de temizledik yeter ki siz bize gerekli lojistik desteği verin. Bundan sonra da bu terör gruplarını etkisiz hale getirebilecek bir Özgür Suriye Ordusu'na ve Mehmetçiklere sahibiz. Çekilmeye başladılar, hedef bu. Şimdi hedef, diplomatik ilişkilerimizi sağlıklı bir şekilde yürütebilmek. Samimi olan Arabı, Kürdü hepsi Türkiye gelsin diyorlar, Nede? Türkiye'ye inanıyorlar. Fırat'ın doğusunda tüm ikazlarımıza rağmen kurulmaya çalışılan terör koridoru bizi her türlü riski göze almamızı gerektiren bir noktaya getirdi. Obama döneminde yaşanan sorunlar kötü bir miras olarak Trump'a kaldı. Tabi bu yeni bir düzenlemeye geçilmesinde zaman kaybettirdi. Önümüzdeki aylarda Suriye sahasında hem PKK/YPG unsurlarını hem de DEAŞ kalıntılarını temizlemeye yönelik harekat tarzı izleyeceğiz bu böyle bilinsin. Suriye kaynaklı terör tehditlerini ortadan kaldırdığımızda bu büyük coğrafyanın yeniden imar ve inşa safhasına da geçebiliriz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.