Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Yargı karar veriyorsa bizim söyleyecek bir sözümüz yok

Erdoğan: Yargı karar veriyorsa bizim söyleyecek bir sözümüz yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silivri’de devam eden Ergenekon davasında yargının vereceği karar karşısında söyleyecek bir şeylerinin bulunmadığını ifade etti. Yargı kararı karşısında AK Parti iktidarına kimsenin bedel ödetemeyeceğinin...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 13:29
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silivri’de devam eden Ergenekon davasında yargının vereceği karar karşısında söyleyecek bir şeylerinin bulunmadığını ifade etti. Yargı kararı karşısında AK Parti iktidarına kimsenin bedel ödetemeyeceğinin altını çizen Erdoğan, tutuklu vekillerin de milletvekili seçilmesinin hukuk devletine göre mümkün olmadığını belirtti.

MÜSİAD’IN 22. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, Silivri’de devam eden Ergenekon duruşması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tutuklu vekiller üzerinden kendilerine yöneltilen eleştirileri yorumlayan Başbakan şöyle devam etti: “Şu anda Silivri’de bulunan ve milletin oyları ile milletvekili oldu diye ifade edilen kişiler, bu ülkede eğer biz hukuk devletiysek, hukuk devleti olduğumuzu iddia ediyoruz, hukuk devletine göre milletvekili olma şansı bir defa yok. Arkadan dolanmak suretiyle bunları milletvekili yapıp, Parlamento'ya taşıma gayreti içinde bulundular. Bu kişiler milletvekili seçilip de içeri girmediler. Bunlar seçimlerin yapıldığı dönemde zaten içerdeydiler. İçeriden bunları yargı yolu ile çıkaramayanlar bu yöntemle bunları içeriden çıkarmanın yolu içine girdiler. Şu anda yargı süreci içindeyiz. Eğer yargı onlarla ilgili böyle bir kararı veriyorsa, bizim de söyleyecek bir şeyimizin olmadığını her zaman söyledik. Ama bunun bedelini kimse AK Parti iktidarına kesemez. Bunu CHP de MHP de çok iyi biliyor. Bildikleri halde mağduru oynuyorlar. Bu ülke bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğünü kimse ile tartışmayız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.