Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan Metin Akpınar'a sert sözler

Erdoğan'dan Metin Akpınar'a sert sözler

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, isim vermeden sanatçı Metin Akpınar'ı kastederek, "İşte şimdi de beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine m? Biz şahadete inanmış insanlarımız: Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bunun bedelini ödeyecekler" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 23.12.2018 - 13:16

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından notlar;

* Bu Genel Kurul vesilesi ile tüm katılımcılara yolunuz açık olsun diyorum. Dünyanın ciddi değişimler yaşadığı bir süreçte yeni yapısıyla DEİK'in iş dünyamızın lokomotif kuruluşu haline geldiğini görüyoruz. 2016 Ocak'tan beri DEİK'in düzenlediği 5 bin farklı etkinliği olumlu bir gidişat olarak  değerlendiriyoruz. Elbette burada üye sayısı kadar üyelerimizin niteliği ve vasfı da önemlidir. DEİK asıl değişimi kendi bünyesinde gerçekleştirmiştir. Son dönemdeki adımları Türkiye'nin tüm farklılıklarını içinde barındıran yapıya kavuşturmuştur. 

* Ülkemiz adına da kazanım gördüğüm başarının korunması ve geliştirmesi gerekiyor. Önümüzdeki sene de devam edeceğine inanıyorum. 2019 için belirlenen işimiz gücümüzü dünyaya taşımak. Bu bizim parolamız. 2019 bu noktada çok farklı olacak. Türkiye'nin gücünü tüm dünyaya taşımanızı bekliyorum. İş dünyamıza yol çizecek fikri egzersizler de yürütmelidir. Her zaman sizlerin yanında olmayı sürdüreceğim. Gerek 2011 yılı, gerek o günden bugüne gelen süreç 11 yılı aşkın Başbakanlığım döneminde gerekse Cumhurbaşkanlığı sürecimde özel önem verdim. Ziyaret ettiğimiz her yere DEİK'i de davet ederek iş adamlarımız arasında köprüler kurduk.

'ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE EKONOMİDE ÇOK GÜÇLÜ BİR YÜKSELİŞ OLACAKTIR'

* Enflasyon tüm kötü senaryoları geride bırakarak kasımda düşüşe geçti. Cari işlemler dengesinde olumlu gelişmeler yaşandı. Ekonomi üç ay arka arkaya cari fazla verdi. Bu süreçte ihracat ve turizm gelirlerindeki güçlü seyir büyümeyi destekledi, cari açığı azalttı. İhracatımızın ithalatı karşılama oranı kasımda yüzde 95'in üzerine çıktı. Bunlar 2019'un ne olacağının en güzel haberleri. Finansal piyasalar ve beklentilerdeki bu düzenleme ile önümüzdeki dönemde ekonomide çok güçlü bir yükseliş olacaktır. Biz daima zor yolu seçtik. Son 16 yılda en büyük sermayemiz ülkemize inanmamız milletimize güvenmemiz olmuştur. Biz felaket tellallarına inat sizlere güveniyoruz. Önümüzdeki zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum.

BUNLAR SANATÇI MÜSVEDDESİ'

* Gezi Parkı'ndaki 12 ağacın taşınması bahane edilerek sokak üzerinden ekonomimiz hedef alındı. Burayı Fransa, Hollanda zannettiler yanıldılar. Sen belki Bakırköy Belediyesi'ne sığınırsın ama biz milletimizle omuz omuza durur terör eylemini darbe eylemini pes ettiririz. Esnafımızın dükkanlarını yağmaladılar, polisimize kurşun sıktılar, belediye otobüslerini yakıp yıktılar. Sen ana muhalefetin başında olsan ne yazar. İstanbul'da başbakanlık ofisini bombalamaya gelenleri savunan iş makinalarıyla yollarımızı bozanlar, bunlarla beraber olanlar bu milleti sevenler olabilir m? Güney Doğu'da o hendekleri açanlar neyse, ana muhalefetin başı da odur. Hiçbir farkı yoktur. Hem ana muhalefet hem de uluslararası bazı kuruluşlar tarafından kışkırtıldı.

* İşte şimdi de beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine m? Biz şahadete inanmış insanlarımız: Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi yargıda bunun bedelini öde. Paris'teki gösterilere laf etmeyenler, polisimizi orantısız güçle suçluyorlardı. Milletimizle, STK'larımızla el ele verdik püskürttük. 17-25 Aralık'ta da gördük, sonra 15 Temmuz o gece milli irade zaferine imza attık.

METİN AKPINAR NE DEMİŞTİ'

Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olan ünlü sanatçı Metin Akpınar burada yaptığı konuşmada "Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler" ifadesini kulanmıştı. (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.