Dolar 34,1503
%0.04
Euro 38,2344
%-0.03
Altın 2.930,130
%-0.11
Bist-100 9.736,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan Silivri açıklaması!

Erdoğan'dan Silivri açıklaması!

'Halkın oylarıyla seçildiği iddia edilen...' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Haliç Kongre Merkezi'ndeki MÜSİAD Genel Kurulu toplantısında MÜSİAD'lılara seslendi.

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 14:15
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Türkiye son derece önemli ve tarihi bir süreçten geçiyor.Sosyal sorumluluk, sadece 3-5 öğrenciye burs vermekten ibaret olamaz, Ramazan aylarında gıda paketleri dağıtmaktan ibaret olamaz. Bu ülkede Güneydoğuya, doğuya artık işverenin yatırım yapması gerekir. Bu çözüm süreci meyvelerini vermeye başlayacaktır.Dezavantajlı tüm kesimlere; yaşlılara, çocuklara, kadınlara, engellilere daha fazla odaklanmalıyız.

Şuan itibariyle yeni bir dönemin kapıları ardına kadar açılmıştır. Sizlerin de ekranları başında izleyen vatandaşlarında dikkatini çekmek istiyoru. Şuan biten sadece 30 yıllık terör sorunu değildir. Çıtayı çok yüksek tutarak bazılarının hayal diyebileceği cümleyi kurmıyayım. Türkiye'nin makus talihi değişiyor. Bu süreci kimse farklı yerlere çekmesin.

Şunu herkes bilsin bugün geçmişe kıyasla çok daha güçlü bir Türkiye var. Şöyle bir düşünün 10 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı bugün nasıl bir Türkiye var. Bunu her anlanda her anlamda düşünün. 

'BİRAYI MİLLİ İÇKİ DİYE TANITIYORLAR'

Bugün bir tanesi öyle yazıyor 'Tek devlet, tek bayrak, tek milli içki'. Ben, Yeşilay toplantısında, Türkiye'nin parlamentosunda ilk çıkan 5 yasasının birinden bahsettim. Yani alkolle mücadele yasası. Bu iş ne kadar önemli o ki ilk çıkan yasalardan biri bu. Öyle bir dönem geliyor ki bunlar birayı milli içki diye tanıtıyor. 

Bu ülkede malesef ilaçlarla kısırlaştırma süreci başladı. Buna karşı siz bayrak açtığınız zaman hemen laik karşıtı dediler. Ben milletimin çoğalmasını istiyorum. Bahaneleri hazır eğitimsiz nesilden ne olur. Parasal imkanları olanlara bakın en fazla 2 çocuğu var. Para var neden çocuk yapmıyorlar. Türkiye şuan genç nüfusuyla övünüyor ama 2040 yılına geldiği anda Türkiye artık yaşlılar milleti arasında girmiş olacak ki bu en büyük tehlike. Buradan çağrımı yeniden yapıyorum. 

'KAFA KIYAK ÇÜNKÜ'

Anayasa'nın 58. maddesi ne derse bizde iktidar olarak onu yapıyorz. Bilmeyenler ona baksın. Bu parlamentonun görevidiri. Kimse rahatsız olmasın. Biz bugün geçmişe kıyasla çom daha aydınlık bir Türkiye'yiz. Düşünün üniversiteye gelen genç aydınlanmaya gelip kafayı hulup geliyor. Kafa kıyak çünkü eline bilgisayar alacağına döner bıçağı alıp arkadaşına saldırıyor. 

Sevgili kardeşlerim, daha bir kaç ay öncesinde anneler, kapı çaldığında telefon çaldığında korkudan yığılıp kalıyordu. 4 aydır anneler derin bir 'oh' çekiyor. Bugün Türkiye'nin her yerinde anneler ellerini semaya çekip vatan için dua ediyor keşke bizim için de etse. Keşke Vedat gibi gençlerimiz toprağa düşmeseydi. Bugün düne göre çok daha iyimseriz, çok daha güçlüyüz. Terör bitince ne olacak diye soruyorlar bugün de söylüyorum çok daha güzel olacak.

CHP ve İP'den oluşan 50'şer kişilik gruplar bir de MHP'den 50'şer kişilik gruplar protesto ediyor. Özellikle İşçi Partisi liderinin Bekaa Vadisi'nde Öcalan'la fotoğrafı bulunuyor. Bunu herkes biliyor.

'KİMSE MAĞDURU OYNAMASIN'

CHP ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Şu anda Silivri'de bulunan ve milletin oylarıyla milletvekili oldu diye ifade edilen kişiler, bu ülkede hukuk devletine göre milletvekili olma şansı yok. Bu kişiler milletvekili seçilip içeri girmedi, bunlar seçim yapılırken zaten içerdeydiler. Şu an yargı sürecindeyiz yargı bu yönde bir karar veriyorsa birşey diyemeyiz. Kimse mağduru oynamasın. Bu ülke bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğünü kimseyle tartışmayız.

Devlet Bahçeli MHP'yi İşçi Partisi'nin yedeği haline getirmiştir. İki uç nokta gibi gözüken MHP ve İşçi Partisi el ele verdi ve 1980'den önceki ortamı bugün getirmek istiyorlar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.