Dolar 34,2585
%-0.04
Euro 37,3850
%-0.3
Altın 2.917,850
%-0.35
Bist-100 8.699,00
%-1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan 'Suriye'ye askeri harekata destek' haberine yalanlama

Erdoğan'dan 'Suriye'ye askeri harekata destek' haberine yalanlama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın NBC televizyonuna verdiği röportajdan yapılan 'Suriye'ye askeri harekata destek' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.Başbakanlık basın merkezinden yapılan açıklamada, "9 Mayıs 2013...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 09:44
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın NBC televizyonuna verdiği röportajdan yapılan 'Suriye'ye askeri harekata destek' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Başbakanlık basın merkezinden yapılan açıklamada, "9 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın NBC televizyonuna verdiği özel demeçten yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı gözlenmektedir. Sayın Başbakanımız, söz konusu mülakatta, Suriye'ye uçuşa yasak bölge oluşturulmasıyla ilgili bir soruyu harfiyen şu şekilde cevaplamıştır: 'Biz tabi başından itibaren bu işe olumlu bakıyoruz. Şu anda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (bunu masaya yatırırsa; böyle bir kararı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi alacak olursa biz buna olumlu bakarız ve üzerimize düşeni de yaparız. Burada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin üzerinde çok önemli bir görev var. Özellikle de Rusya ve Çin.' Mülakatın Türkçe deşifresinden aynen aktarılan bu bölümden açıkça anlaşılabileceği üzere bazı basın yayın organlarındaki haberlerin tam tersine Sayın Başbakanımız Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgeye asker gönderme ihtimalinden ya da buna destekten asla söz etmediği gibi bu hususlarda da herhangi bir değerlendirme yapmamıştır." denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.