Dolar 34,2560
%0.04
Euro 37,6125
%-0.07
Altın 2.887,380
%0.02
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan, 'mesele Gezi Parkı değil' tweeti atan Alabora'ya eleştiri (2)

Erdoğan'dan, 'mesele Gezi Parkı değil' tweeti atan Alabora'ya eleştiri (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları başladığı sıralarda attığı "Mesele Gezi Parkı değil arkadaş, hala anlamadın mı" diye tweet atan sanatçı Mehmet Ali Alabora'ya tepki gösterdi ve bu ifadesinin cezasız kalmayacağını...

  • Ege Postası
  • 15.06.2013 - 19:47
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları başladığı sıralarda attığı "Mesele Gezi Parkı değil arkadaş, hala anlamadın mı" diye tweet atan sanatçı Mehmet Ali Alabora'ya tepki gösterdi ve bu ifadesinin cezasız kalmayacağını söyledi. Reyhanlı saldırısının hemen ardından büyüyen güçlenen Türkiye'ye Taksim'de başka tuzak kurulduğunu söyleyen Erdoğan, "Taksim olaylarında sözüm ona bir sanatçı çıktı. Bir tweet. Bunun kim olduğunu biliyorsunuz değil m? Diyor ki; 'mesele sadece gezi parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın m? Eğer bu ülkede hukuk varsa sana bunun hesabını soracak. Soracağız. İşte bu bir itiraftır. Nerede ne var çok açık ortaya çıkıyor. Yaşananların özeti budur." dedi.

Ankara Sincan'da AK Parti tarafından düzenlenen 'Milli İradeye Saygı' mitinginde konuşan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Nitekim CHP'nin milletvekili de çıkıyor 'mesele gezi parkı değil anlamadın mı' Neymiş mesel? AK Parti iktidarını devirmek. Bu içerdeki kinin, öfkenin, şiddetin dışa vurumudur. Evet, ilk baştaki küçük bir grup dışında bunların hiç birinin meselesi Gezi Parkı değildir. Ankara'da her tarafı yakıp yıkanların, Gezi Parkı ile ne alakası var. Alt geçitlerdeki seramikleri kıranların Gezi Parkı ile ne alakası var. Sivil araçları yakanların Gezi Parkı ile ne alakası var. Pek az samimi insan dışında bunların hiçbirinin meselesi ağaç çevre değildir. Bunların meselesi büyüyen Türkiye ile hesaplaşmak. Bunların meselesi güçlenen Türkiye'nin önünü kesmektir, kendi ülkelerinin büyümesini güçlenmesini itibar kazanmasını istemiyorlar. Buna karşıydılar. 17 gün boyunda tiyatro içinde tiyatro sergilediler. Bir tarafta ellerinde Türk bayrakları ile dolaştılar bir tarafta Türk bayrağını yaktılar. Bir tarafta içki şişelerinin her türlü kirliliğin arasında güya çadırdan mescit yaptılar. Diğer tarafta ayakkabıları ile Dolmabahçe Camii'ne girip camide içki içtiler."

KOMUNİSTİZ DİYENLER FAŞİZM SERGİLEDİ

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bir taraftan ulusalcıyız dediler, diğer taraftan AKM'nin Atatürk Anıtı'nın üzerindeki paçavralara göz yumdular. AKM'nin üzerinde o paçavralara niye göz yumdunuz. Oralara asılan neyd? Terörist, illegal örgütler. Başbakan'a hakaret içeren paçavralar. Anıtta bakıyorsunuz bölücülerin posteri ile Türk bayrağı ve Atatürk'ün posteri yan yana. Hani ulusalcıydını? Komunistiz diyenler faşizm sergiledi. Çok enterasan. Özgürlükçüyüz diyenler özgürlüklere saldırdılar. Kendi yaşam tarzına saygı isteyenler başkalarının yaşam tarzına saldırdılar. Polis müdahalesini günlerce ağızlarında sakız yapanlar, kendi şiddetlerini bir kenara koydular. Polis su kullanır, polis biber gazı kullanır. AB muktesabatında bu böyledir, Amerika'da böyledir. Rusya'da, Çin'de böyledir. Bazı ülkelerde hatta kurşun sıkar. Benim polisim sabretti be, yeri geldi dayak yedi. Parke taşlarını attılar onlara. 600'ü aşkın polisim yaralandı. Kimin polisi bunla? Bunlar Türk polisi değil m? Ey ulusalcılar bu polise nasıl saldırdını? Çok enterasan şeyler oluyor. Bir taraftan ulusalcıyım diyeceksin öbür taraftan polisime saldıracaksın. Bu olacak iş m? Bu millet bunları yutmaz. Bu millet bu oyunlara, bu tuzaklara, oyun içinde oyunlara eyvallah etmez. Kimin ne yaptığını, nasıl yaptığını, nerede durduğunu çok iyi görüyor, çok iyi biliyor."

EY FAİZ LOBİSİ SEN DE MEZARA GİRECEKSİN

Milletçe bu oyuna gelmeyeceklerini, bu tuzaklara düşmeyeceklerini söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "76 milyona yönelik bu çirkin girişimler karşısında asla geri adım atmayacağız. Siz bizlere bir emanet verdiniz. O emanet bizim kutsalımızdır. Hiç endişe etmeyin. O emanet bizim namusumuzdur şerefimizdir. Siz arkamızda durduğunuz, hayır duaları ettiğiniz müddetçe emanetinizi şerefimizle korumaya devam edeceğiz. Kimse bizi korkutamaz. Hiçbir faiz lobisi, karanlık odak bizi korkutamaz, bize geri adım arttıramaz. Biz bu yola millet için çıktık, milletle beraber çıktık. Hiç endişeniz olmasın. Burada tıpkı merhum Menderes gibi, merhum Özal gibi, merhum Erbakan gibi kefenimizle çıktık. Biz sadece Allah'a hesap verir, onlardan başka kimseden talimat almayız. Ama unutmayın bu ülkede etnik ve dinsel ayrımcılığı kaşıyanlar var bu ülkede. Bu oyuna ne olur gelmeyin. Zenginin fakire fakirin zengine üstünlüğü yoktur. Çünkü biz öyle bir pirin mensubuyuz ki…Aynı musalladan kalkıyoruz di m? Musalla taşına trilyoner geldiği zaman hocaefendi orada tezkiyesini yaparken cumhurbaşkanı niyetine demiyor, başbakan niyetine demiyor, milletvekili niyetine demiyor, trilyoner niyetine demiyor. Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyor. İşte gerçek eşitlik orada. Biz oraya hazırlanıyoruz, oraya hazırlanacağız. İki metreküp mezar, oraya konulacaksın. Ey faiz lobisi sen de oraya gireceksin. Ben de oraya gireceğim. Kapıcı Ahmet efendi de oraya girecek. Farkımız yok birbirimizden. Hiçbir şey alıp götüremeyeceksin. Eğer yaptğın birşey varsa yırttın paçayı. Yoksa hapı yuttun. Bunu da böyle bileceksin."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.