Dolar 34,1128
%0.28
Euro 38,0368
%-0.05
Altın 2.867,770
%1.36
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan teğmenlere tepki: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?

Erdoğan'dan teğmenlere tepki: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezuniyet töreninde Atatürk’e bağlılıklarını ifade eden teğmenlerle ilgili, “Kılıç çeken kendini bilmezler temizlenecek” açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 07.09.2024 - 16:22
  • Güncelleme: 07.09.2024 - 18:30

21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, teğmenlerin kutlamasına yönelik, "Birkaç kendini bilmez" diyerek, 'ordunun içerisinden temizleyeceklerini' ifade etti.

Mezun olan teğmenlerin, subaylık yemini edip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını ifade etmesinin ardından özellikle AK Parti çevresinden birçok tartışmalı açıklama yapıldı.

Günlerdir sessizliğini koruyan Erdoğan'dan merak edilen açıklama geldi.

Erdoğan "Geçenlerde mezuniyet töreninde, bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Şimdi bunlarla ilgili olarak da birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, söz konusu teğmenlerin orduda bulunmasının mümkün olmadığını savunarak ''Çalışmalarımızı yapıyoruz ve bu konularla ilgili olarak görüşmelerimizi yaptık ve bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz'' dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.