Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'ın tepkisi ses getirdi

Erdoğan'ın tepkisi ses getirdi

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Myanmar güvenlik güçlerinin uyguladığı "aşırılıktan" derin endişe duyduğunu belirterek, itidal çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 02.09.2017 - 07:08

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Guterres,  Arakan'da "insani felaketin" önlenmesi için "güvenlik operasyonlarını" sürdüren  Myanmar güçlerine, sükunet ve itidal çağrısı yaptı.

Myanmar hükümetinin ihtiyaç duyanlara güvenlik ve BM ile diğer  kuruluşların sunduğu yardımlara erişim imkanı sağlama sorumluluğu olduğunun  altını çizen Guterres, "Şu andaki durum, bu şiddetin temellerinde yatan nedenlere  bütüncül bir şekilde yaklaşmanın aciliyetini vurguluyor. Myanmar hükümetine,  Arakan Danışma Komisyonunun önerilerini hayata geçirme çağrısı yapıyorum."  ifadelerini kullandı.

Bangladeş'in arakanlı sığınmacılara verdiği desteğe de teşekkür eden Guterres, sığınmacıların BM ve ortağı yardım kuruluşlarının desteğine  ulaşmalarının temin edilmesini istedi.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında son 1 haftada çok sayıda Arakanlı Müslüman sivil hayatını kaybetti.

Saldırılarda 60'tan fazla köy hedef alınıp bu köylerden onlarcası  yakılırken on binlerce Arakanlı, can güvenliği nedeniyle bölgeden kaçmaya  çalışıyor.

Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izini  vermemesi nedeniyle ölü sayısı saptanamıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.