
Erdoğan’dan ‘Suriye’ açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki iç savaşın 10. yılında önemli bir açıklamada bulundu: Bölgede barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesinin Batı'nın Türkiye'yi samimi bir şekilde desteklemesine bağlı olduğuna inanıyorum.
- Ege Postası
- 15.03.2021 - 11:50
Suriye’deki iç savaş 10’uncu yılını geride bıraktı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan medya kuruluşu Bloomberg için bir makale kaleme aldı. Erdoğan, yazısında özetle şu ifadeleri kullandı:
– Türk milleti, tüm Suriyelileri temsil kabiliyetine sahip bir siyasi sistem kurulmasının, barış ve istikrarın yeniden tesisi için şart olduğuna inanmaktadır. Bölgede barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesinin Batı’nın Türkiye’yi samimi bir şekilde desteklemesine bağlı olduğuna inanıyorum.
TÜRKİYE’NİN POZİSYONU HİÇ DEĞİŞMEDİ
– Demokrasi, özgürlük ve insan haklarının yeniden moda olduğu şimdilerde insanlığın Suriye'deki icraatları, samimiyetimizin nihai ölçüsü olacaktır. Gururla söylüyorum ki Türkiye'nin pozisyonu, Suriye iç savaşının başlangıcından itibaren hiç değişmemiştir.
– Barışçıl ve kalıcı çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine saygı gösterilmemesi halinde mümkün olamayacağını vurguluyoruz. Türkiye’nin yerel unsurlarla birlikte oluşturduğu güvenli bölgeler, komşumuzun geleceğine olan bağlılığımızın kanıtıdır.
Yorum Yazın