Dolar 34,2348
%0.11
Euro 37,9352
%0.28
Altın 2.928,120
%0.16
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ergenekon davasında sanıklar savunma yapıyor

Ergenekon davasında sanıklar savunma yapıyor

Ergenekon davasında, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının alınmasına devam ediliyor.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 290'ıncı duruşmasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ile...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 10:26
Ergenekon davasında, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının alınmasına devam ediliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 290'ıncı duruşmasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 32 tutuklu sanık ile 13 tutuksuz sanık hazır bulundu. 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan Kemal Gürüz ile kumar ve çete davasından tutuklu bulunan Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık, başka suçlardan tutuklu oldukları için tutuklu sanık bölümünde yer aldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 34 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik yoklamasının ardından Cumhuriyet gazetesine molotof bombası atılmasına ilişkin dava dosyasının tutuklu sanığı Boğaç Kağan Murathan'ın savunmasının alınmasına başlandı. Aynı dosya sanıklarından Bedirhan Şinal'in iftirası nedeniyle kendisinin de bu davaya sanık olduğunu belirten Murathan, sanık Şinal'in polislerin zorlaması ile kendilerine iftira attığını daha sonraki ifadelerinde de kabul ettiğini söyledi.

Duruşma Murathan'ın savunması ile devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.