Dolar 34,0439
%0.2
Euro 37,6512
%-0.05
Altın 2.739,540
%0.41
Bist-100 9.700,00
%-0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eritre’de 10 bin siyasi tutuklu işkence görüyor

Eritre’de 10 bin siyasi tutuklu işkence görüyor

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), Eritre’de binlerce siyasi suçlunun cezaevlerinde “tarifi mümkün olmayan kötü koşullarda” tutulduğunu duyurdu. Bildiride, Devlet Başkanı İsaias Afewerki’nin 20 yıllık iktidarında tutuklanan 10 binden...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 14:57
Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), Eritre’de binlerce siyasi suçlunun cezaevlerinde “tarifi mümkün olmayan kötü koşullarda” tutulduğunu duyurdu. Bildiride, Devlet Başkanı İsaias Afewerki’nin 20 yıllık iktidarında tutuklanan 10 binden fazla insandan şu ana kadar tek bir kişinin serbest bırakılmadığı açıklandı.
Af örgütünün açıklamasında aralarında gazetecilerin de olduğu tutukluların çoğunluğunun hükümeti eleştirenler şahıslardan oluştuğu bildirildi. Ayrıca Eritrelilerin ailelerinin ve yakınlarının nerede tutuklu oldukları bilmedikleri rapora yansıdı.

Amnesty’nin Eritre görevlisi Claire Beston, yaptığı açıklamada, “ Hükümet sistemli bir şekilde keyfi olarak bütün muhalefeti tutuklayarak karşıtları susturuyor, farklı düşüncelere hayat hakkı tanımıyor. Eritre bağımsızlığını kazandığı 20 yıldır dünyanın en baskıcı, şeffaf olmayan ve dışarıya kapalı ülkelerinden birisi ” dedi.

Eritre cezaevlerinde işkencenin çok yaygın olduğunun belirtildiği Anmesty’nin yeni raporuna Eritre hükümetinden henüz yanıt gelmedi.

Amnesty’nin raporunda, Eritre’de “suçluların” yeraltı mahzenlerinde, yüzen konteynırlarda tutulduğu yer aldı. Barentu’da bir tutuklu kalan bir kişi ise Amnesty’e şöyle konuştu, “ 7 metrekarelik odalarda 33 insan kalıyorduk, kapıları kapıyorlardı, 50 derece oluyordu sıcaklık.Konuşmamız yasaktı” dedi.

1993'de bir BM referandumuyla Etiyopya'dan bağımsızlığını kazanan Eritre’de ki binlerce tutuklunun hiç birinin suçu kanıtlanmış değil.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.