Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ersu Hızır, belediyeye gelip tutanak tutturdu

Ersu Hızır, belediyeye gelip tutanak tutturdu

Dün belediyeye gelen Hızır, göreve iade edilmesiyle ilgili kararların uygulanmasını istedi. Talebi kabul edilmeyince de avukatı aracılığıyla resmi işlem yaptırdı

  • Ege Postası
  • 18.09.2012 - 15:08
 İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, dün avukatıyla birlikte belediyeye gelerek, görevine iadesi ile ilgili mahkeme kararının uygulanması talebinde bulundu. Ancak, Büyükşehir Belediyesi, Hızır'ın talebini kabul etmeyince eski genel sekreter, avukatı ile birlikte tutanak tutturdu. İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, "Mahkeme kararını uygula, görevden alınan eski Genel Sekreter Ersu Hızır'ı göreve iade et" yazısı göndermişti.

RAPOR ALMIŞTI

İçişleri Bakanlığı, eski Genel Sekreter Ersu Hızır'ın, Özel Deniz Sağlık Polikliniği'nden 15 Ağustos'ta aldığı 10 gün 'kesin yatak istirahati' raporunun geçerli olduğunu belirtmişti. Bakanlık, herhangi bir aksaklığa veya mağduriyete sebebiyet verilmemesi için, ilgili mevzuat ve söz konusu yargı kararı doğrultusunda Hızır'ın göreve iade edilip, yapılan işlemle ilgili olarak da bilgi verilmesi konusunda Büyükşehir'e yazı göndermişti. Bu yazının ardından dün avukatı Gülseren Menek ile belediyeye gelen Hızır, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Rıza Kayacık'tan Danıştay 5. Dairesi'nin verdiği mahkeme kararının uygulanmasını ve İçişleri Bakanlığı'nın belediyeye gönderdiği yazının gereğinin yapılmasını istedi. Kayacık, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde öngörülen "mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi" hükmü doğrultusunda daha önce işlem yapıldığını ve Hızır'ın müstafi (istifa etmiş) sayıldığını belirtti. Hızır da, Bakanlık yazısı sonrası göreve geldiğine ilişkin tutanak tutulmasını talep etti.

MÜSTAFİ SAYILDI

Hızır, Danıştay 5. Dairesi'nin 26 Haziran 2012 tarihli kararının belediye tarafından uygulanmasını talep etti. Hızır, İçişleri Bakanlığı'nın 11 Eylül 2012 tarihli yazısı ile belediyenin kendisini müstafi sayan 28 Ağustos 2012 tarihli işleminin iptal edilmiş sayıldığını bu nedenle göreve başlamak için Büyükşehir Belediyesi'ne geldiğini not düştü. Hızır, tutanağın sonuna da İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'nca kendi çektikleri ihtarnameye karşılık 31 Ağustos'ta belediye tarafından kendilerine yazılan yazının 14 Eylül günü tebliğ edildiğini belirtti. Tutulan tutanak taraflarca imzalandıktan sonra Hızır, Avukatı Menek ile belediyeden ayrıldı.

Büyükşehir, cevap yazısı gönderecek

Büyükşehir'in, bakanlığa Ersu Hızır ile ilgili cevap yazısı yazacağı belirtildi. Belediye yetkilileri, "Hızır, 15 Ağustos'ta 10 günlük rapor almış. Rapor 25 Ağustos'ta bitmiş. 26 Ağustos pazara denk geldiği için 27 Ağustos'ta iş başı yapmalıydı. Memurlara verilecek rapor ile hastalık ve refakat iznine ilişkin yönetmeliğe göre Hızır'ın doktora çıktığının ertesi günü raporunu faksla, maille ya da posta yolu ile bir nüshasını göndermesi gerekiyordu. Oysa ki, 'müstafi' sayıldığına ilişkin işlem 28 Ağustos'ta kendisine tebliğ edildikten bir gün sonra, 29 Ağustos'ta raporunu belediyeye fakslamış, aslını da posta yolu ile göndermiş" dedi. (YENİ ASIR)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.