Dolar 34,2480
%0.02
Euro 37,6600
%0.08
Altın 2.914,450
%-0.24
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erzurum'da 5 TEDAŞ işçisinin ölümüne ilişkin dava başladı

Erzurum'da 5 TEDAŞ işçisinin ölümüne ilişkin dava başladı

Erzurum'un Aşkale ilçesinde 5 TEDAŞ işçisinin ölümü ile ilgili olarak 6 kişinin yargılanmasına Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma', 'Görevi ihmal ve kötüye kullanma'...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 14:39
Erzurum'un Aşkale ilçesinde 5 TEDAŞ işçisinin ölümü ile ilgili olarak 6 kişinin yargılanmasına Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma', 'Görevi ihmal ve kötüye kullanma' suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar, suçsuz olduklarını iddia etti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklar Ziya Özpeker, Şahin Torun ve Fehim Temel hazır bulundu. Diğer sanıklar Tuncer Yeşilyurt, Ahmet Turan Kürkçü ile Nurullah Gümüş duruşmaya katılmadı. Duruşmada ölen işçilerin yakınları sanıklar hakkında şikayetçi oldu.

Sanıklar ilk duruşmada suçsuz olduklarını ve atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Sanıklar Özpeker, Temel ve Şahin, ölen işçilerin gölete resmi bir görevlendirme ile girmediğini iddia etti. Aynı sanıklar direklerin kaldırılmadan göletin su tutulmasında DSİ'nin ihmalı bulunduğunu ileri sürdü.

Müşteki avukatı ise kamu vicdanının rahatlatılması için sanıklarının tutuklanması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti sanık ve tanıkların beyanatlarını dinledikten sonra duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Müşteki avukatlarının tutuklama talebini ise arar kararda reddetti.

Erzurum- Bayburt karayolu üzerindeki Karasu-2 HES'in göletinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı onarmak için 3 Nisan 2012 tarihinde, TEDAŞ işçileri Mustafa Arifoğulları, Şahin Baykal, Rıdvan Takım, Ahmet Said Turan ve Feridun Öztürk, deniz botuyla girdikleri gölette, boğularaka ölmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.