Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erzurum'da deney hayvanları için eğitim programı düzenelenecek

Erzurum'da deney hayvanları için eğitim programı düzenelenecek

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin (AÜ) 'Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı' kursu düzenleyeceği bildirildi.    AÜ Veterinerlik Fakültesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Üniversitesi Hayvan...

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 13:44
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin (AÜ) 'Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı' kursu düzenleyeceği bildirildi.

    AÜ Veterinerlik Fakültesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Başkanlığı tarafından bu yıl 4.sü düzenlenecek kursta, toplam 40 saat teorik ve pratik eğitimlerin verileceği ve deney hayvanları fare, sıçan ve tavşanlar üzerinde çeşitli deneyler yapılacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu programın amacı; deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel araştırma, test, sağlık hizmetleri uygulamaları, eğitim-öğretim ve yayın gibi temel etkinliklerde yer alacak kişiler, kullanılacak yöntem ve materyallerle ilgili etik standartları uygulayabilecek ve etik ilkeler doğrultusunda çalışacak ehliyete sahip olacaklar. Araştırıcılara deney hayvanları ile çalışırken uymaları gereken mevzuat, etik kurallar, hayvanların anatomi, fizyoloji, histolojileri ve biyokimyasal özellikleri gibi derslerin yanı sıra hastalıkları, bakım, besleme ve üremeleriyle ilgili bilgiler, temel ve özel çalışma modelleriyle denemelerde uygulanan yöntemler uygulamalı olarak verilecektir. Başarılı olanlar Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası almaya hak kazanacaklardır."

    16-27 Eylül'de düzenlenecek kursta, katılımcıların 70 puan ve üzeri almaları gerektiği kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.