Dolar 34,2591
%0.27
Euro 37,4902
%-0.09
Altın 2.896,550
%0.25
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Rum lider Hristofyas'tan Anastasiadis'e Maraş uyarısı

Eski Rum lider Hristofyas'tan Anastasiadis'e Maraş uyarısı

Eski Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, şimdiki lider Nikos Anastasiadis’i, Kıbrıs sorununda hata yaptığı gerekçesiyle uyardı.Hristofyas, uzun süren sessizliğini dün katıldığı bir anma töreninde bozdu. Anastasiadis’i, Kıbrıs...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 12:11
Eski Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, şimdiki lider Nikos Anastasiadis’i, Kıbrıs sorununda hata yaptığı gerekçesiyle uyardı.

Hristofyas, uzun süren sessizliğini dün katıldığı bir anma töreninde bozdu. Anastasiadis’i, Kıbrıs sorununda hata yaptığı gerekçesiyle uyaran eski Rum lider, son dönemde gündeme getirilen kapalı bölge Maraş önerisinin kendilerine ait olduğunu ve bunun gündeme getrilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Buna karşın Hristofyas, Anastasiadis’in mevcut müzakere zemininden ayrılması ve müzakereci atamasının ise hata olacağını öne sürdü.

Kendi hükümeti zamanında müzakerelerde sunulan ve Güney Kıbrıs’taki bazı kesimler tarafından “Kıbrıs Türk tarafına ve Türkiye’ye verilen hediyeler” olarak nitelendirilen öneriler konusundaki iddiaların doğru olmadığını belirten Hristofyas, öyle olsalardı Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafınca reddedilmeyeceklerini iddia etti.

Anastasiadis’in hükümet ortaklarına, bu önerileri geri çekeceği taahhüdünde bulunduğunu aktaran Hristofyas, asıl bu önerilerin çekilmesinin Türkiye’ye hediye verilmesi anlamı taşıyacağını savundu.

Hristofyas açıklamalarında Anastasiadis hükümetinin ekonomik krize ilişkin uygulamalarını da sert dille eleştirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.