Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski vekilin ağabeyi o sözleri nedeniyle Delican'ı topa tuttu!

Eski vekilin ağabeyi o sözleri nedeniyle Delican'ı topa tuttu!

7 Haziran sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla İl Başkanı Bülent Delican’ı “piyon” olarak nitelendiren ve il başkanı olmasına destek verenlerle birlikte genel merkez iradesine yönelik eleştirilerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’nın abisi İl Genel Meclisi eski Üyesi Ali Fuat Yakın benzer bir çıkışa daha imza attı.Yakın, 1 Kasım seçim sonuçları doğrultusunda Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada "Bundan sonra şehit gelmeyecektir” ifadesini kullanan Delican’ı eleştirdi. Eski vekilin ağabeyi o sözleri nedeniyle

  • Ege Postası
  • 03.11.2015 - 15:03
EGE POSTASI - AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın, 1 Kasım akşamı Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamada sarf ettiği ileri sürülen “Bundan sonra şehit gelmeyecektir” ifadesi basında yer almış, sosyal medya üzerinden bu ifadeler tepki görmüştü. Delican, Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamada sarf ettiği ileri sürülen “Bundan sonra şehit gelmeyecektir” sözlerini yalanlamış, ifadelerinin çarpıtıldığını öne sürmüştü.

7 Haziran sonrası  sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla İl Başkanı Delican’ı “piyon” olarak nitelendiren ve il başkanı olmasına destek verenlerle birlikte genel merkez iradesine yönelik eleştirilerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’nın abisi İl Genel Meclisi eski Üyesi Ali Fuat Yakın benzer bir çıkışa daha imza attı.

Yakın, 1 Kasım seçim sonuçları doğrultusunda Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada "Bundan sonra şehit gelmeyecektir” ifadesi nedeniyle Delican’ı topa tuttu.



Yakın kendisine ait Facebook hesabından Delican’ın sözlerinin yer aldığı haberi paylaşıp şunları ifade etti;

ŞEHİTLER TEPESİNDEN HABERİN VAR MI'
AK Parti iktidarda olduğu süre içinde ve halen, şehitlerimiz üzerinden politika yapan siyasileri ikaz etti ve bunun yanlış olduğunu, şehitlik makamının siyasete alet edilemeyecek kadar ulvi ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan bir konu olduğunu söyledi, siyasete konu edilmesine izin vermedi.
01 Kasım genel seçim sonuçlarını kutlamayı hak etmiş, kendi ilinde başarı kazanmış teşkilat başkanı edasıyla çıkacaksın; "Artık ülkemize şehit gelmeyecek, o şehitlerimizden Allah razı olsun, o şehitlerimiz bize büyük bir emanet bıraktı" diyebilecek kadar ucuz laflar edeceksin, ardından da ben o cümleyi kullandım ama şunları da söyledim diyerek, bir cümle için, bir sayfa yazılı basın açıklaması yapacaksın.
İlinde temsil ettiğin partinin kurucu genel başkanı, başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan daha dün, üniversite rektörlerine hitaben külliyede yaptığı konuşmada "Öyle görünüyor ki bu ülkede şehitler tepesi hiç boş kalmayacak" sözünü de duymadın. Senin bu coğrafyada yaşayan medeniyetler, atalarının mücadelelerinden, tarihinden de haberin yok. Erdoğan tarihimizinden de örnekler vererek, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların hiç bitmeyeceği ve şehitlik makamı hakkında çok konuşmalar yaptı ama sen bihabersin muhterem, niçin. (*) A terör örgütü gider B gelir, bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunun bilincinde dahi değilsin.
Diyelim Erdoğan'ın konuşmasından haberin yok, gül kokluyordun, çiçeklerle, başka şeylerle meşguldü? Daha vahimi de var. Kendi gafını örtmek için utanmadan yazılı açıklama yaparak; "Söylediklerimizden cımbızla alıntı yaparak, halkın endişe ve korkularını, kendi çıkar ve siyasetleri için gözünü kırpmadan kullanmaya kalkışan bu bölücü yaklaşımlar artık prim yapamayacaktır." basına verecek ve tenkit edenleri BÖLÜCÜLÜKLE itham edeceksin. Yuhhhhhhh diyebiliyorum sadece.
Önce neyin kutlamasını yapıyorsun onu anlat, 2011, 2015 rakamları ortada. Bayrak nered? Kutlama yapacak kadar başarılı mı görüyorsun kendin? Hani görevi devraldığında televizyonlara, gazetelere verdiğin bir demeçte söylediklerini ne çabuk unuttun. "Ben aldığım bu bayrağı daha ilerilere götüreceğim" diyordun ya, hatırladın m? BAYRAK NERED? Onurlu insan önce düşünür. Partimin ülke genelinde aldığı bu başarıya ben niçin katkı koyamadım diye, ezilir, büzülür, utanır, sıkılır.
Alıştınız genel siyasetin, genel başkanların sırtında asalak gibi yaşamaya. Partinin oyu genelde düştüğünde, politikalarını ve genel başkanı tenkit edip, yükseldiğinde halay çekmeye, havai fişek atmaya, hamasi konuşmalar yapmaya. İzmirliyi suçlamaya alıştınız. Yazık... Bir lafa bakarım laf mı diye ile başlayan cümlenin devamını, meşgul ettiğin makamın hatırı için getirmeyeceğim.
AÇIKLAMA: AK Partinin ülke genelindeki seçim başarısını İzmir'de partililer kutlayabilir, buna itirazım ve diyeceğim olmadığı gibi hakları olarak görürüm. Ancak sorumluluk makamında olup, bu başarıya katkı koymaktan aciz olanların, kutlama yapmalarını etik ve haklı bulmam, yapılan sorumsuzca açıklamalara itiraz eder, fikirlerimi paylaşırım.
(*) BAKINIZ; Yüce kitabımız Kuran ayetlerinde ve Peygamber efendimiz (sav) hadislerinde 'şehitlik makamı'. Baktığınızda hem şehitlik makamının anlamını, hem de insanlık var oldukça şehitlerin hep olacağını görecek, yaratılan her insana bu yüce makamın nasip olmayacağını anlayacaksınız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.