Dolar 34,2112
%0.01
Euro 37,8647
%0.24
Altın 2.914,430
%-0.52
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esrar tarlalarında 3 milyon 43 bin kök keneviri imha edildi

Esrar tarlalarında 3 milyon 43 bin kök keneviri imha edildi

Diyarbakır'da asker ve polis tarafından Lice, Hani ve Kocaköy kırsalındaki esrar tarlalarına düzenlenen narko terör operasyonunda 3 milyon 43 bin 582 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Uyuşturucunun piyasa değerinin 60 milyon TL'ye yakın...

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 16:58
Diyarbakır'da asker ve polis tarafından Lice, Hani ve Kocaköy kırsalındaki esrar tarlalarına düzenlenen narko terör operasyonunda 3 milyon 43 bin 582 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Uyuşturucunun piyasa değerinin 60 milyon TL'ye yakın olduğu açıklandı.

    Diyarbakır Valiliği, dün 3 ilçeye bağlı 6 köy ve mezrada 800 güvenlik görevlisinin katılımı ile gerçekleştirilen hava destekli uyuşturucu operasyonunun sonuçlarını açıkladı. Jandarma ve polisin, MİT desteği ile gerçekleştirdiği operasyonda, 3 milyon 43 bin 582 kök Hint keneviri bitkisi, 1 av tüfeği, 1 jeneratör, 1 çadır, 1 motosiklet, kaçak trafo ve su mpası ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı.

    Operasyonun Lice ilçesi Uçarı, Arıklı, Gökçe ve Ziyaret köyleri ile Hani ilçesi Çağıl Mezrası ve Kocaköy ilçesi Gökçen Mahallesi'nde ikamet eden bazı şahısların yasadışı olarak kenevir bitkisi ekimi yaptıkları bilgisi üzerine düzenlendiği belirtildi. Şahısların, elde ettikleri esrar maddelerini ev ve eklentileri ile arazide depolandıklarına dair alınan istihbari bilgiler değerlendirildiği ve belirtilen bölgelerde suç ve suç unsurlarının önlenmesi ile uyuşturucudan elde edilen büyük finans kaynağının ortadan kaldırılması maksadıyla icra edilen operasyona Şehit Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun verildiği belirtildi. Operasyonun Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde 12 JÖH, 12 Jandarma Komando Timi, 2 Jandarma Asayiş Komando Timi, 10 GKK Timi, 55 Karma tim, 3 Narkotik Köpek Timi, 5 mayın arama köpek timi, 2 asayiş köpek timi, 1 iz takip köpek timi, 20 TTZA Kobra, 1 Jandarma Mekanize Komando Timi, 3 kirpi, 6 adli kolluk ekibi, 3 olay yeri inceleme timi, 18 KOM personeli ve istihbarat personelinden oluşan kuvvetle yapıldığı kaydedildi.

    OPERASYONDA İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI DA KULLANILDI

    Açıklamada, bir başka operasyonun da suç ve suç unsurlarının önlenmesi ile uyuşturucudan elde edilen büyük finans kaynağının ortadan kaldırılması maksadıyla yapıldığı kaydedildi. İkinci operasyonun Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, MİT Bölge Başkanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütüldüğü kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: "İstihbari çalışmalar neticesinde tespit edilen uyuşturucu madde kaynaklarına yönelik olarak 20 Haziran 2013 günü saat 01.00'den itibaren operasyonel faaliyet icra edilmiştir. Faaliyete, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığınca 1 adet taarruz helikopter kolu, 1 adet S-70 genel maksat helikopteri, 1 adet İHA ve 3 adet kirpi ile destek sağlanmıştır." denildi. Açıklamada operasyonda 3 milyon 43 bin 582 kök kenevir bitkisi, bir av tüfeği, bir jeneratör, bir çadır, bir motosiklet, bir kaçak trafo, dalgıç su pompası ile çok sayıda sulama maksatlı su borusunun ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada 6 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi. Açıklamada, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından yürütülen "Uyuşturucu Fiyat Projesi" kapsamında "Türkiye Geneli Toptan ve Sokak Düzeyi Uyuşturucu Fiyatları" baz alındığında, ele geçirilen kenevir bitkisinin toplam piyasa değeri yaklaşık olarak 55-60 milyon TL olduğu vurgulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.