Dolar 34,1102
%0.28
Euro 38,1088
%0.14
Altın 2.862,670
%1.18
Bist-100 9.941,00
%-0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Evi yanan vatandaş o anları anlattı: 'Her şeyim kül oldu'

Evi yanan vatandaş o anları anlattı: 'Her şeyim kül oldu'

İzmir'i cehenneme döndüren yangınların ardından acı tablo gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bayraklı İlçesi Doğançay Mahallesi'nde yaşayan Cafer Özçelik isimli vatandaş yaşadıklarını anlattı. Cafer Özçelik, “Evde ne varsa, ütü dahil neyim varsa hepsi gitti. Birikmiş bir miktar param vardı. Torunumu okutuyorum İstanbul’da. Her şeyim yandı gitti.” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.08.2024 - 16:23
  • Güncelleme: 19.08.2024 - 16:35

EGEPOSTASI- İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkiinde 15 Ağustos'ta saat 21.00 sıralarında başlayıp rüzgarında etkisiyle hızla yayılan yangın Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı. 62 saat süren ve yaklaşık 1600 hektarlık alanda etkili olan yangında 17 ev tamamen yandı, 105 ev boşaltıldı. 44 iş yeri de tahliye edildi. 

İzmir'i cehennem döndüren yangının ardından mağdur vatandaşlar yaşadıkları kabusu anlatmaya devam ediyor.

TR35 TV 10. Köy programının sunucusu Birol Soylu, yangının gerçekleştiği yerlerden Bayraklı Doğançay'a giderek vatandaşları dinledi. 

Soylu, Doğançay’da yaşayan Cafer Özçelik isimli evi yanan vatandaş ile konuştu. Cafer Özçelik, yangının gerçekleştiği anları anlatıp her şeyinin yandığını söyledi. 

Mağdur vatandaş Özçelik yangın anına ilşikin şunları söyledi;

“Biz buraya geleceğini tahmin etmiyorduk. Benim bahçem var orada. Oradan buraya geldim. Odunlarım yanmış. Konu komşu kurtarmış bunları. Burayı kurtardık ev tutuştu bu sefer. Evde ne varsa, ütü dahil neyim varsa hepsi gitti. Birikmiş bir miktar param vardı hepsi yandı. Torunumu okutuyorum İstanbul’da. Her şeyim yandı gitti.”

Özçelik köyde komple 7 evin yandığını söylerken, hasar alan evlerin ise 13 tane olduğunu aktardı.

Özçelik, “Valilikten, belediyelerden yardıma geldiler mi?” sorusuna ise “Çok yardım ettiler. Büyükşehir gelmedi daha. Eşleri geldi ama.” dedi. 

Özçelik, barınma ihtiyacını nasıl karşılayacağı sorusuna ise “Kızım var burada. Onun  evinde kalacağım.” diye yanıt verdi.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.