Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Evlilik pazarı 13,2 milyar liralık büyüklüğüyle iştah kabartıyor

Evlilik pazarı 13,2 milyar liralık büyüklüğüyle iştah kabartıyor

Türkiye’de yılda 660 bin çift evlenirken düğün pazarı da dev bir sektör haline geldi. Mobilyadan beyaz eşyaya, kuyumdan davetiyeye, düğün salonundan kuaförüne kadar 20’den fazla sektörü hareketlendiren evlilik pazarı, 13,2 milyar liralık devasa bir ekonomik büyüklüğe ulaştı. Sektör her yıl yüzde 10 civarında da büyüme kaydediyor.

  • Ege Postası
  • 14.04.2013 - 08:58
İZMİR- Maliyeti 15-20 bin lira arasında değişen düğünler, özellikle yaz aylarında ekonomiye büyük canlılık getiriyor. Birçok işletme, durgun geçen yaz aylarındaki satışlarının büyük bölümünü düğünlerden elde ediyor. Düğün ekonomisinden aslan payını salonlar alıyor. Nisan ile temmuz arasında birçok düğün salonunda yer bulmak neredeyse imkansız. İstanbul’da bu yıl 103 bin, İzmir’de 45 bin civarında düğün bekleniyor. Evlenecek çiftler, İstanbul’da daha çok düğün salonlarını, İzmir’de ise kır bahçelerini tercih ediyor.

SAHİL BÖLGELERİNDE KIR DÜĞÜNLERİ REVAÇTA

İzmir Düğün Salonları Derneği Başkanı Levent Demirkurt ise sahil bölgelerinde kır düğünlerinin revaçta olduğunu söylüyor. İzmir’de kır düğünlerinin bir moda haline geldiğine işaret eden Demirkurt, "Kır bahçelerinde yapılan düğünler, salonlara göre neredeyse iki kat pahalı. Buna rağmen çiftler, salon yerine kır bahçesini tercih ediyor. Bu nedenle İzmir’de salonlardaki düğünler yüzde 30 civarında azaldı. Kır bahçelerinde yer bulmak neredeyse imkansızken düğün salonlarının iş hacminde önemli düşüş var. Buna karşılık son zamanlarda sohbetli düğünlerde de ciddi bir artış söz konusu. Tasavvuf müziği ve semazenli düğünler artmaya başladı. Salonları bunlarla doldurmaya çalışıyoruz." şeklinde konuşuyor.

MAHALLE ARASI DÜĞÜNLER İNSANLARI RAHATSIZ EDİYOR!

İzmir’de sokakta düğün yasağına uyulmadığına ve denetiminde ciddi aksaklıklar yaşandığına dikkat çeken Demirkurt, şöyle devam ediyor: "Mahalle aralarında yapılan sokak düğünleri, saat 24.00'e kadar devam ediyor. Yaz aylarında neredeyse her gün sokak düğünü yapılıyor. Bu da hem gürültü kirliliğine yol açıyor hem de insanları rahatsız ediyor. Bunun yanında belediyeler de düğün salonları işletiyor. Bu doğru değil. Belediyenin işi düğün salonu işletmek değil, nikah kıymak."

Levent Demirkurt’un verdiği bilgiye göre İzmir’de yaklaşık 500 salonda, yılda 45 bin civarında düğün yapılıyor. Salon fiyatları, bin 500 ile 5 bin 500 lira arasında değişiyor. Kır bahçelerinde ise 5 bin 12 bin lira arasında. Yemekli düğünlerde 25 bin liraya kadar çıkıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.