Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Evrak bozulmalarına karşı belediyeden kayıtlı sistem

Evrak bozulmalarına karşı belediyeden kayıtlı sistem

Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) ve Sanal Operatör uygulamaları ile akıllı belediyecilik uygulamalarında teknolojinin imkanlarını kullanan Bağcılar Belediyesi, son olarak Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi (KEP)’ni kullanmaya başladı....

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 11:44
Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) ve Sanal Operatör uygulamaları ile akıllı belediyecilik uygulamalarında teknolojinin imkanlarını kullanan Bağcılar Belediyesi, son olarak Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi (KEP)’ni kullanmaya başladı. Evrakların KEP hesabı ile dijital ortamda imzalanarak gönderilebilmesinin yanı sıra sistemin en önemli özelliği arasında evrakların bozulamaması ve hukuki bir süreçte delil olarak kabul edilmesi bulunuyor.

Standart elektronik postaya benzer bir sistemle çalışan KEP, e-mailden farklı olarak evrakların bozulmasının önüne geçiyor, gönderilen evrakları belli bir süre koruyor, evrakların elektronik ortamda imzalanmasını sağlıyor ve sistem üzerinden gönderilen veya alınan evraklar hukuki bir süreçte delil niteliği taşıyor. Geleneksel posta pulunun elektronik ortamda eşdeğeri olarak tanımlanan KEP, tarih, saat, dijital tanımlama logosu, içerik doğrulama ve kriptolama özelliklerini taşıyor. Sistemin en önemli özelliği ise KEP üzerinden gönderilen evraklardaki zaman damgasının bozulmaması. KEP ayrıca işlemlerin elektronik ortamda yapılması nedeniyle zamandan ve maliyetten kazançla, resmi ve ticari işlemlerin hızlı yürütülmesini sağlıyor ve özellikle kamu kurumlarında bürokratik süreci azaltıyor. KEP hesabı olan bir kullanıcı önce www.kep.gov.tr adresine parolasıyla ve şifresiyle girerek birtakım doğrulamalardan sonra sistemi kullanabiliyor.

Akıllı belediyecilik uygulamalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, EBYS ve Sanal Operatör uygulamalarının ardından KEP uygulamasını da hayata geçirdiklerini ifade etti. KEP’in kurumlar ve kişiler arasında bilgi ve belge akışını sağladığını söyleyen Çağırıcı, "Sistemin standart elektronik postalara göre en önemli özelliği gönderilen verileri bozulmadan saklayabilmesi ve kişiler ve kurumlar arasında yaşanabilecek sorunlarda bu verilerin standart mailin aksine yasal delil niteliğini koruması." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.