Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eyüp’te Doğa ve Hayvan Kurtarma Timleri görevde

Eyüp’te Doğa ve Hayvan Kurtarma Timleri görevde

Genç Denizciler Dayanışma Derneği’nin (GEDDAD) mimarı Mehmet Umur Zamanoğlu, Doğa ve Hayvan Kurtarma Timleri’ni bünyesinde bulunduran APAK’ı oluşturdu.Faaliyetlerine katkı sunan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’ya teşekkür eden...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 09:14
Genç Denizciler Dayanışma Derneği’nin (GEDDAD) mimarı Mehmet Umur Zamanoğlu, Doğa ve Hayvan Kurtarma Timleri’ni bünyesinde bulunduran APAK’ı oluşturdu.

Faaliyetlerine katkı sunan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’ya teşekkür eden Mehmet Umur Zamanoğlu’na sanatçılar Doğa Rutkay ve Yonca Evcimik de katıldı.


Kaptan ve pilot olan Zamanoğlu, hem APAK hem de GEDDAD’ın görev ile planlarını basına açıkladı. Tekne maliklerinin teknelerine gitmeden haber alabilecekleri bir program ortaya koyduklarını belirten Zamanoğlu, şunları ifade etti:

”Bu tekniğimizi de Türkiye’nin en büyük ve dünyanın ikinci büyük firması geçici olarak aldı. Güvenlik anlayışımıza göre bir tekne malikinin teknesine izinsiz birisi giremez, girerse tekne maliki aynı anda online olarak takip edebilir. Bir gün bize bir telefon geldi. Marinaya bir yunus girmiş. Bizimkiler ekibi yolluyorlar ve yunusu kurtarıyorlar. Aradan 2 ay geçiyor ve yine bir telefon ‘burada bir köpeğe araba çarptı ve yardım edebilir misiniz'’ diyor. O gün bugündür 630 köpek, 830 kedi, 3 at ve bir de eşeğimiz var. Bu böyle olmaz dedik ve Doğa Koruma ve Kurtarma adında bir birim açtık. Bir yunusla başladık ve bugün APAK ortaya çıktı. İlkemiz ‘var olmak herkesin hakkı’ hayvan sevenine de sevmeyenine de eşit yaklaşarak herkesin hakkını koruyarak kollayarak yapmak. Doğa ve Çevre Koruma Timleri’ni kurduk. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’ya çok teşekkür ediyorum. Bize yer tahsis etti. Araç ve gereçlerimizin temininde yardımcı oldu. Bundan sonra bölgenin doğa, çevre ve hayvan koruma çalışmalarımızla tüm gönüllülerle birlikte elele, omuz omuza elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Göktürk’te çok başıboş hayvan bulunduğunu ve hayvanseverlerin görevlerinin büyük olduğunu aktaran Mehmet Zamanoğlu, şöyle devam etti:

“Hayatımda bu kadar köpek popülasyonunu, bu kadar birbirine girmiş, halkı rahatsız edecek boyutlara gelmiş bir sorunu görmedim. Deniz uçağı ile havadan termal bir uçuş yaptık. Termal fotoğraflar çektik ve 3 bin 300 adet köpek belirledik. Burada Eyüp Belediyesi ve Göktürk halkı çok özverili davranmış. Biz daha sonra çipset taraması yaptık. Yaptığımız araştırmada Pendik’ten 600 adet köpek 1 hafta içinde kaybolmuştu. Bu köpekleri biz yaptığımız çalışma ile Göktürk’te bulduk. Garip olan Kadıköy, Kartal ve Şile bölgesinden köpekleri toplayıp Göktürk’e bırakıyorlar. Ve bu köpekler öyle sokak köpeği değil 5 bin lira değeri olan birçok cins köpekler de var aralarında. Büyükşehir Belediyesi veteriner hizmetlerinde dahi olmayan ekipmanlara malikiz. Hayvan yakalamak demek uyutma silahı ve ya sopayla yapılacak iş değildir. Göktürk’ü pilot bölge seçtik. Seçtiğimiz bir köpeğimizin oradaki lokasyonu, nerelerde toplanıyorlar rut dediğimiz rotası nedir ne değildi? Bu tür bilgiler topluyoruz. Hayvanları barınaklara bırakmıyoruz. Aldığımız hayvan da kafese bırakılacak bir hayvan olmuyor. Hayvanları önce tedavi ettiriyoruz sonra rehabilitasyon süreci var. Mahalli gönüllülerimiz var. Bu gönüllülerimizle hayvanları ya kısırlaştırıp sahiplendiriyoruz. Ya da aldığımız emniyetli bölgelere teslim ediyoruz. Emniyetli bölgelerimiz, hayvan sevenlerden ve ortaklığını yaptığımız belediyelerden dahi gizlediğimiz yerlerimizdir. Avrupa yakasında 2 ve Anadolu yakasında 2 olmak üzere yerlerimiz var. “

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.