Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FCBEscola Camp Avea, yaklaşık 500 çocuğa futbol eğitimi verdi

FCBEscola Camp Avea, yaklaşık 500 çocuğa futbol eğitimi verdi

FCBEscola Camp Avea, 11-15 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen yılın ikinci kamp döneminde futbola yeteneği olan 500 çocuğa futbol eğitimi verdi.    Geçen 2 yıllık süreçte Türkiye’nin dört bir yanından...

  • Ege Postası
  • 16.11.2013 - 11:31
FCBEscola Camp Avea, 11-15 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen yılın ikinci kamp döneminde futbola yeteneği olan 500 çocuğa futbol eğitimi verdi.

    Geçen 2 yıllık süreçte Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 4 bin çocuk, kamp seçmelerinde Barcelonalı antrenörler tarafından izlendi. Bu çocuklardan toplam 500’e yakını, kamplara katılarak Barçalı eğitmenlerden Barcelona’yı dünyanın en iyi takımı yapan stratejileri öğrendi. Aralarından 14’ü U-12, U-13 ve U-14 milli takımlarına davet edilirken, 25’i Türkiye’de 1. ve 2. Lig takımlarının altyapı takımlarına dahil oldu. Diyarbakır ve Hakkari’den kamplara katılan çocuklar, Diyarbakır’ın altyapı takımlarından genç takımlarına kadar yükseldiler.
    
    Amaçlarının Türkiye’ye kalıcı değer yaratan bir çalışmaya imza atmak olduğunu vurgulayan Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, "Kamplarımızın zengin, fakir, kız - erkek demeden futbola ilgisi ve yeteneği olan her çocuğa ulaşabilmesi için tüm olanaklarımızı ortaya koyarak, dünya genelinde ücretli olan FCBEscola Futbol Kampı’nı, Barcelona dışında sadece Türkiye’de ücretsiz hale getirdik. Bu yılın ilk kampından itibaren kızları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sevgi Evleri’ndeki kimsesiz çocukları da kamplarımıza dahil ettik. Geldiğimiz noktada, toplam 35 kızımız ve Sevgi Evleri’nden 35 çocuğumuz kampımızda eğitim alma ayrıcalığını yaşadı. Kamplara başladığımız 2 yıllık süreçte ise toplam 48 antrenör ve 500’e yakın çocuk kamplarımızda eğitim aldı." diye konuştu.

    FCBEscola Camp Avea’nın bu yılki ikinci kamp döneminin takım lideri, Antrenör Jordi Mola Beltran ise, Türk çocuklarının futbola olan ilgisi ve merakından çok etkilendiğini vurguladı. Kampa katılan çocuklarının futbol özelinde de sahip oldukları başarı hırsı, mücadele ruhu ve pratik oyun zekasından da oldukça etkilendiklerini dile getiren Antrenör Jordi Mola Beltran, “Kamptaki çocuklar çok azimli, kararlı ve cesurdu. Onlardaki bu isteği görmek bizi çok mutlu etti. Ayrıca, kampa katılan kızların da istekli ve hırslı olduklarını gözlemledik. Bu yetenekli gençlerimize aynı zamanda Barcelona kültürünün de temelini oluşturan, iyi bir oyuncudan önce, saha dışında iyi bir insan olmanın önemini de anlattık. Bu çocukların burada edindikleri kültürü aile ve arkadaşlarına da aktaracaklarına hiç şüphemiz yok. Bugün İspanya Milli Takımı’nın büyük bir çoğunluğu altyapı eğitimi almış futbolculardan oluşuyor. Bu da futbolda altyapı eğitiminin önemini gözler önüne seriyor. Umuyoruz ki FCBEscola sayesinde gelecekte Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırırken; kamplarımızda yetişen Türk gençlerine hayatları boyunca kullanabilecekleri değerleri de kazandırmış olacağız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.