Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ'nün İzmir yapılanmasına 4. dalga operasyon: 39 gözaltı

FETÖ'nün İzmir yapılanmasına 4. dalga operasyon: 39 gözaltı

İzmir merkezli 2 ilde yürütülen FETÖ operasyonunda, 'Yeğen' kod adlı gizli tanığın verdiği bilgi doğrultusunda yapılan operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 44 şüpheliden 39'u yakalandı.Öte yandan, 15 Temmuz'da TBMM'yi bombalayan pilotun eşinin de aralarında bulunduğu 29 kişi adliyede. 'Yeğen' kod adlı gizli tanık ifade verdi

  • Ege Postası
  • 21.11.2016 - 11:12

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Yeğen' kod isimli gizli tanığın vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda, FETÖ'nün İzmir yapılanmasına yönelik olarak daha önce 3 dalga halinde operasyon yapılmıştı. Yine 'Yeğen' kod adlı gizli tanığın verdiği bilgiler doğrultusunda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün sabaha karşı, İzmir merkezli Balıkesir'de çok sayıda adrese eş zamanlı dördüncü dalga operasyonu yaptı. Hakkında yakalama kararı bulunan 44 şüpheliden 39 şahıs yakalanırken firari şahısların aranmasını devam ettiği bildirildi. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dijital malzemeler geçirildiği bildirildi. Şüphelilerin örgüt toplantılarına düzenli olarak katıldıkları, himmet adı altında terör örgütüne finans sağladığı, kurban adı altında vatandaşlardan para topladıkları, bu paraları yurtdışı seyahatlerinde kullandıkları ileri sürüldü.

MECLİS'İ BOMBALAYAN PİLOTUN EŞİ ADLİYEDE

Öte yandan, İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin (İKÇÜ) daha önce ilişikleri kesilen çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Özlem Tuğçe Kalaycı'nın da aralarında bulunduğu 29 kişi, adliyeye sevk edildi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz koordinesinde, FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturmada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile daha önce ilişikleri kesilen eski çalışanlarına yönelik İzmir, Manisa ve Kocaeli'de operasyon yapıldı. 

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 29 kişi gözaltına alındı, operasyon kapsamında 6 kişinin arandığı belirtildi. Evlerdeki aramada ise terör örgütü elebaşısı Fethullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildi. Gözaltındaki akademisyen ve üniversite çalışanlarının, örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı ve Bank Asya'ya kapanmaması için para yatırdıklarının saptandığı öne sürüldü. 

Aralarında, 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Özlem Tuğçe Kalaycı'nın da bulunduğu 29 kişi, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (DHA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.