Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ soruşturmalarında ne karar çıktı

FETÖ soruşturmalarında ne karar çıktı

İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 56 kişiden, 2'si 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı. Yargıya yönelik bir başka operasyonda ise 7 kişi tutuklanırken, 7 kişi serbest kaldı. Aralarında Adil Öksüz'ün kuzeni de var

  • Ege Postası
  • 07.12.2016 - 14:47

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, bir hafta önce İzmir, İstanbul, Iğdır, Muğla ve Kütahya'da, FETÖ/PDY'nin sözde 'Bornova eyaleti'nde örgüt adına faaliyet gösteren ve kapatılan Çalışkan Girişimci İş Adamları Derneği, Helezon Gençlik ve Spor Derneği ile Mersinli Yeni Mahalle Cami Yaptırma Yaşatma Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ne yönelik operasyon düzenlendi. 

Aralarında dernek yöneticilerinin de bulunduğu 56 kişi gözaltına alındı. Çalışkan Girişimci İşadamları Derneği'nin üyelerinin,17- 25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'nın kapanmaması için yüklü miktarda mevduat desteği sağladıkları belirtildi. Diğer derneklerden Mersinli Yardımlaşma Derneği ve Helezon Spor Dernekleri'nden de örgüte eleman kazandırıldığı, maddi destek sağlandığı ve yine örgütün toplantılarını bu dernek çatıları altında gerçekleştirdikleri öne sürüldü. 

31 KİŞİ ARANIYOR
Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının da örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandıkları belirtildi. Soruşturma çerçevesinde 31 kişinin de yakalanması için çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 11'i, dün adliyeye sevk edildi. Olayı soruşturan cumhuriyet savcısına ifade veren 11 kişi, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerden 2'si 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı. Diğer 9'u ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

11 KİŞİ DAHA SERBEST 
Öte yandan İzmir merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan 11 kişi daha bugün adliyeye sevk edildi. İkinci gruptaki 11 kişi, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Ayrın soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında 'TSK imamı' olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün kuzeni Zübeyir Öksüz de gözaltına alınmıştı. Örgüte eleman sağlama faaliyetleri yürüttüğü belirtilen şüphelilerin, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı da öne sürülmüştü. Halen gözaltında bulunan, Zübeyir Öksüz'ün de aralarında yer aldığı diğer 40 kişinin emniyette işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik bir başka soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 11'i kadın 22 şüpheliden 7'si tutuklandı. Serbest kalanların arasında 7 hakim ve savcının bulunduğu belirtildi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi oldukları öne sürülen şüphelilere yönelik geçen 1 Aralık'ta polis tarafından operasyon yapıldı. 

8'İ HAKİM 22 KİŞİ GÖZALTINDA
İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, kent merkezi, Çeşme, Torbalı, Kınık, Dikili ve Bergama ilçelerinde görev yapan toplam 8 hakim ve savcının da aralarında bulunduğu toplam 22 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyette işlemleri tamamlanan, aralarında görevden uzaklaştırılan hakim, savcı ve rütbeli askerlerin de bulunduğu 11'i kadın 22 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi. Aralarında Çiğli 2'nci Jet Ana Üs Komutanlığı'nda binbaşı rütbesiyle görev yaparken meslekten uzaklaştırılan Erdem Y.'nin de bulunduğu 7 şüpheli 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı. 

Diğer şüpheliler, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 15 şüpheli arasında 7 hakim ve savcının da bulunduğu belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.