Dolar 34,0758
%0.18
Euro 38,0430
%-0.04
Altın 2.835,580
%0.22
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FT: Erdoğan, yatırımcı çekmek için ABD'li şirket yöneticileriyle görüşecek

FT: Erdoğan, yatırımcı çekmek için ABD'li şirket yöneticileriyle görüşecek

İngiltere basınına yansıyan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nun yapılacağı günlerde ABD'de iş dünyasından yönetici ve yatırımcılarla bir araya gelecek.

  • Ege Postası
  • 13.09.2024 - 13:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası finans dünyası ile anlaşmazlıklara son vermek ve yatırımcıları yeniden ülke piyasasına çekmek için bu ay ABD'nin New York kentinde ABD'li şirket yöneticileri ile görüşeceği belirtildi. 

İngiltere merkezli The Financial Times gazetesinin haberine göre, Erdoğan ve beraberindeki heyetin yatırımcı ve şirket yöneticileriyle en az dört etkinlikte bir araya gelmesi bekleniyor. Söz konusu görüşmeler, aynı zamanda eylül ayının son haftasında yapılacak olan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ile aynı döneme denk gelecek. 

ERDOĞAN'DAN ŞİRKET YÖNETİCİLERİYLE YUVARLAK MASA TOPLANTISI

Gazete, toplantıların organizatörü olduğunu ifade ettiği Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) ve planlara aşina pek çok kişiye dayandırdığı haberinde, Ankara'nın bu görüşmelerle, Erdoğan'ın daha önce Türkiye'nin ekonomisini istikrarsızlaştıran politikalarından kaçan yabancı yatırımcıları geri çekmeye çalıştığı değerlendirmesine yer verdi. 

TAIK'in The Financial Times ile paylaştığı bilgilere göre, Erdoğan, 20 'Fortune 100' ABD'li şirket yöneticisi ile 23 Eylül tarihinde bir yuvarlak masa toplantısı yapacak. Konu hakkında bilgi sahibi olan bir kişi, gazeteye yaptığı açıklamada, katılımcıların arasında Wall Street bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs'in üst düzey yöneticilerinin de olacağını söyledi. Ertesi gün ise Goldman Sachs'in Manhattan'daki merkezinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da konuşma yapacağı bir Türk yatırım konferansı düzenlenecek.

İstanbul merkezli şirketlerin de etkinliğin marjında yatırımcı toplantıları yapması beklenirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da TAIK ve Citigroup'un düzenlediği etkinliklere katılacak. (DUVAR)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.