Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0870
%-0.21
Altın 2.890,250
%-1.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fak - Fuk - Fon buharlaştırıldı

Fak - Fuk - Fon buharlaştırıldı

Yoksullara gitmesi gereken 7.7 milyon liranın promosyonu bürokratlar için harcandı.

  • Ege Postası
  • 28.10.2012 - 10:57
 İZMİR- CHP’li Mehmet Kaplan bu iddiayı bir soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Kaplan’ın iddiasına göre Fakir Fukara Fonu’nda biriken paranın promosyonu bürokratların harcaması için kullanıldı…

Sozçü'nün haberine göre,yer alan habere göre Halk ara’­sın’­da Fa’­kir Fu’­ka’­ra Fo’­nu (Fak-Fuk-Fon) ola’­rak bi’­li’­nen Sos’­yal Yar’­dım’­laş’­ma ve Da’­ya’­nış’­ma Fo’­nu’­’n’­da bi’­ri’­ken pa’­ra’­nın ban’­ka’­la’­ra ya’­tı’­rı’­la’­rak elde edilen 7.7 mil’­yon li’­ra’­lık pro’­mos’­yon ge’­li’­ri’­nin usul’­süz har’­can’­dı’­ğı or’­ta’­ya çık’­tı. Fo’­nu yö’­ne’­ten Sos’­yal Yar’­dım’­laş’­ma ve Da’­ya’­nış’­ma Ge’­nel Mü’­dür’­lü’­ğü’­’nün ba’­şın’­da, Ni’­san 2008’den bu ya’­na Aziz Yıl’­dı’­rım gö’­rev ya’­pı’­yor. Fo’­n’’­un, çe’­şit’­li ver’­gi ve ce’­za’­lar’­dan el’­de edi’­len mil’­yar’­lar’­ca li’­ra’­lık ge’­li’­ri’­ni ka’­mu ban’­ka’­la’­rı’­na ya’­tı’­ran yö’­ne’­ti’­m, ban’­ka’­lar’­la yap’­tı’­ğı an’­laş’­ma uya’­rın’­ca, ‘p’­ro’­mos’­yo’­n’ adı al’­tın’­da ne’­ma el’­de et’­ti. Sa’­yış’­tay ve Baş’­ba’­kan’­lık Tef’­tiş Ku’­ru’­lu, böy’­le bir uy’­gu’­la’­ma’­nın ta’­ma’­men hu’­ku’­ka ay’­kı’­rı ve usul’­süz ol’­du’­ğu gö’­rü’­şün’­de bir’­le’­şi’­yor. Sa’­yış’­ta’­y’’­a gö’­re Fo’­n’’­un ge’­li’­ri, dev’­le’­tin ge’­li’­ri’­dir ve dev’­le’­tin ge’­lir he’­sa’­bı’­na kay’­de’­di’­lir. Hiç’­bir şe’­kil’­de har’­ca’­na’­maz, Ha’­zi’­ne’­’ye ak’­ta’­rı’­lır.

Ba’­kan Şa’­hi’­n’’­e so’­rul’­du

Ku’­rum için ya’­pı’­la’­cak her’­han’­gi bir har’­ca’­ma için Büt’­çe’­’den öde’­nek ta’­lep edi’­lir. Ya’­pı’­lan hem Büt’­çe Ka’­nu’­nu’­’na hem de 5018 sa’­yı’­lı Ka’­mu Ma’­li Kon’­trol Ka’­nu’­nu’­’na ay’­kı’­rı bir suç’­tur. Ku’­rum’­lar sadece büt’­çe’­den ak’­ta’­rı’­lan öde’­ne’­ği har’­ca’­ya’­bi’­lir. CHP Ko’­ca’­eli Mil’­let’­ve’­ki’­li Meh’­met Hi’­lal Kap’­lan, Ai’­le ve Sos’­yal Po’­li’­ti’­ka’­lar Ba’­ka’­nı Fat’­ma Şa’­hi’­n’’­in ya’­nıt’­la’­ma’­sı is’­te’­miy’­le ver’­di’­ği öner’­ge’­sin’­de, Fon’’­da ne ka’­dar pa’­ra’­nın bi’­rik’­ti’­ği’­ni, ya’­pı’­lan har’­ca’­ma’­la’­rı, ve ko’­nuy’­la il’­gi’­li her’­han’­gi bir so’­ruş’­tur’­ma ya’­pı’­lıp ya’­pıl’­ma’­dı’­ğı’­nı sor’­du. 

7.7 MİLYON LİRAYI İŞTE BUNLARA HARCAMIŞLAR:

2008 yılından 22 Ha’­zi’­ran 2011’e ka’­dar ban’­ka’­lar’­dan sağ’­la’­nan pro’­mos’­yon ge’­lir’­le’­ri’­nin önem’­li bir bö’­lü’­mü ‘tem’­sil, ağır’­la’­ma, ye’­mek, koz’­me’­tik, ku’­ru’­ye’­miş, ki’­ra, şo’­för, çi’­çek, te’­miz’­lik, da’­nış’­man’­lık, mo’­bil’­ya, de’­ko’­ras’­yon, akar’­ya’­kıt, araç ba’­kı’­mı, be’­yaz eş’­ya, kır’­ta’­si’­ye, kua’­för mal’­ze’­me’­si, ya’­zı’­lım, med’­ya ta’­kip hiz’­me’­ti’­’ gi’­bi gi’­der ka’­lem’­le’­ri için har’­can’­dı. Fa’­tu’­ra’­lar ara’­sın’­da 9 li’­ra 90 ku’­ruş’­luk mar’­ket ve 13 li’­ra 50 ku’­ruş’­luk pas’­ta’­ne har’­ca’­ma’­sın’­dan, 31 bin li’­ra’­lık mo’­bil’­ya ve 206 bin li’­ra’­lık bil’­gi’­sa’­yar har’­ca’­ma’­sı’­na va’­ra’­na ka’­dar yüz’­ler’­ce ka’­lem’­lik gi’­der yer al’­dı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.