
Fatih Koleji 'zenginleştirilmiş eğitim modeli’ne geçti
Sakarya Fatih Koleji yeni eğitim ve öğretim yılında ‘Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli’ni (ZEMOD) uygulayacak. Uzun süren altyapı çalışmalarının ardından öğretmenlerine de ZEMOD ile ilgili gerekli eğitimi aldıran Özel Sakarya Fatih...
- Ege Postası
- 04.09.2013 - 12:50
Uzun süren altyapı çalışmalarının ardından öğretmenlerine de ZEMOD ile ilgili gerekli eğitimi aldıran Özel Sakarya Fatih Koleji yeni eğitim modeli ile fark oluşturmayı amaçlıyor. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler, zeka oyunları, düşünme becerisi, üretkenlik ve görsel algı konularında donanımlı bilgiye kavuştu.
Özel Sakarya Fatih Kolejleri Genel Müdürü Reşit Taşdemir, yaptığı açıklamada, değişen dünyada her gün eğitim teknolojilerinin yenilendiğini söyledi. Bunun yanında eğitim anlayışında da yeni modeller uygulanması gerektiğini belirten Taşdemir, bu kapsamda ZEMOD’a geçişi tercih ettiklerini kaydetti. Eğitim materyallerinin tamamının yurtdışından ithal edildiğini ve tüm öğretmenlerin bir yıldan beri İstanbul da eğitim aldıklarını ifade eden Taşdemir, modelin haftada 4 ders olmak üzere Erenler ve Serdivan’daki ilkokulda uygulamaya başlayacağını kaydetti.
SAKARYA’DA İLK KEZ UYGULANACAK
Sakarya’da ilk defa uygulanacak modelin çocukların merakla beklediği dile getiren Taşdemir, şu bilgileri verdi: “Model öğrencilere yoğun ders çalışma temposu içerisinde bedenen ve zihnen dinlendirme fırsatı sağlayacak. Bu modeli öğrenciler çok sevecek. Structures, skippity, looklook, dizios, q.bitz, quxio, qwirqle, katamino gibi akıl oyunlarının olduğu model öğrencilerde başta zeka kullanımının gelişimi olmak üzere, dikkat dağınıklığı, strateji belirleme, iletişim kurma, üç boyutlu düşünme gibi faydalar sağlıyor.”
ZEMOD şu bölümlerden oluşuyor
-Zeka Oyunları: Öğrencilerin oyun oynarken öğrenmeyi ve farklı düşünme becerilerini geliştiriyor.
-Görsel Algı: Bir bütün içindeki farklı ve benzer görsel unsurların fark edilmesini sağlıyor.
-Üretkenlik: Üç boyutlu ve diğer materyallerle yeni ve kendine özgü şekiller ve ürünler üretmesini amaçlıyor.
-Düşünce Becerileri : Çok yönlü ve farklı düşünme becerileri geliştirmeyi amaçlıyor.
Yorum Yazın