Dolar 34,1101
%0.28
Euro 38,1385
%0.22
Altın 2.868,320
%1.38
Bist-100 9.934,00
%-0.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fethiye'de HES yetkilisinden köylülere 'kelepçe' tehditi! Direnen 7 köylü gözaltına alındı

Fethiye'de HES yetkilisinden köylülere 'kelepçe' tehditi! Direnen 7 köylü gözaltına alındı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Söğütlü köyünde yapımı planlanan HES'lere karşı eyleme geçen köylülere jandarma müdahale etti. Köylüler bölgeye gelen Kaymakam ile görüşmeleri sırasında HES yetkilisinin kendilerini açıkça tehdit ettiğini ve “Sizin ellerinize kelepçe vurduracağız” dediğini aktardı. Ertaş jandarma ekiplerinden konunun incelenmesini isteyip olay yerinden ayrıldı. Kaymakamın bölgeden ayrılması üzerine iş makineleri Jandarma korumasında bölgeye gelince tansiyon yükseldi. İş makineleri Akçay içerisine girerek suyun yönünü değiştirmeye başlayınca köylüler de eyleme başladı. Ülke doğasını savunan 7 köy sakini gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 10.08.2024 - 13:08
  • Güncelleme: 10.08.2024 - 13:21

Köylüler ellerinde kalan tek su kaynağına el koymak isteyen şirketlere karşı eylemlerini sürdürüyorlar. Fethiye'nin Söğütlü köylüleri, köyün tek su kaynağı olan Bozluca su kaynağının Sekiyaka 2 Hidro Elektrik Santrali'ne ve Seydikemer köyüne tahsisine karşı mücadele başlattı. Seydikemer köyü muhtarı, Fethiye Sulama Birliği Sekiyaka 2 HES'ten geçen suyun kendi köylerine gelmesini engelledikleri için Söğütlü köyü muhtar ve azalarının zilyetlik hakkına tecavüz ettiğini iddia ettiler.

KAYMAKAM BÖLGEYE GELDİ

Yaşanan anlaşmazlıklar hakkında görüşmek için bölgeye gelen Fethiye Kaymakamı İsmail Ertaş ve İlçe Müftüsü Kamil Oktay, anlaşmazlığın huzur içerisinde çözülmesi için çok çaba sarfettiklerini söylediler.

HES YETKİLİSİNDEN KÖYLÜLERE TEHDİT

Köylüler Kaymakam ile görüşmeleri sırasında HES yetkilisinin kendini açıkça tehdit ettiğini ve “Sizin ellerinize kelepçe vurduracağız” dediğini aktardı. Ertaş ise; jandarma ekiplerine talimat vererek konunun incelenmesini istedi.

Kaymakamın bölgeden ayrılması üzerine iş makineleri Jandarma korumasında bölgeye gelince tansiyon yükseldi. İş makineleri Akçay içerisine girerek suyun yönünü değiştirmeye başlayınca köylüler de eyleme başladı.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Muğla Fethiye ilçesi Söğütlü Köyü’nün tek su kaynağına da el koyan HES’e direnen köylüler gözaltına alındı

İş makineleri jandarma koruması altında suyun yönünü değiştirdi. Ülke doğasını savunan köylüye karşı bir “zafer” daha kazanıldı. (Halk TV)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.