Dolar 34,0853
%0.2
Euro 38,0434
%-0.03
Altın 2.835,880
%0.23
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fidan, Yerlikaya ve Kalın Özbekistan'a gidiyor

Fidan, Yerlikaya ve Kalın Özbekistan'a gidiyor

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın 12 Eylül'de Özbekistan'a resmi bir ziyaret yapacağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 11.09.2024 - 15:47

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın yarın Özbekistan'a gideceği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, ziyarete ilişkin şu ifadeler kullanıldı: "Sayın Bakanımız, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ve MİT Başkanımız Sayın İbrahim Kalın ile birlikte 12 Eylül 2024 tarihinde Özbekistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Görüşmelerde başta güvenlik konuları olmak üzere, ikili ve çok taraflı iş birliği gündeminin ele alınması öngörülmektedir."

GÜNDEMDE NE VAR?

Fidan, Yerlikaya ve Kalın'ın Özbekistan ziyaretinde ilk defa 'üçlü toplantı formatında istişareler yapılacak. Görüşmelerde, ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler ile güvenlik alanındaki işbirliği konuları ele alınacak.

Toplantının yanı sıra Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerin kurumsal alanda daha da güçlendirilmesine yönelik bir çalışmanın nihai hale getirilmesi hedefleniyor. Bakan Fidan'ın ziyareti kapsamında Özbek mevkidaşı Bahtiyar Saidov ile görüşmesi planlanıyor. Görüşmede, haziranda Türkiye'de yapılan Türkiye - Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi (YDSK) Üçüncü Toplantısı'nda alınan kararların takibi de yapılacak.

Bu çerçevede, ekonomi, savunma sanayi, enerji, ulaşım, kültür, eğitim, düzensiz göç, terörle mücadele ile güvenlik alanlarındaki ilişkilerin de ele alınması bekleniyor. (DUVAR)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.