Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Figen Yüksekdağ'a saldırı için suç duyurusu

Figen Yüksekdağ'a saldırı için suç duyurusu

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın, "Silvan'da maruz kaldığı saldırılar" hakkında suç duyurusunda bulunuldu. "Şüpheliler" arasında İç İşler Bakanı Selami Altınok, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Silvan Kaymakamı Murat Kütük de var.

  • Ege Postası
  • 17.11.2015 - 12:17
 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, 12-13 Kasım tarihlerinde Silvan'da yaşanan polis müdahaleleri sırasında yaşadıklarına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuruda, şikayetçi olarak Yüksekdağ, "şüpheli" olarak İçişleri Bakanı Selami Altınok, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Silvan Kaymakamı Murat Kütük, Silvan Emniyet Müdürü, Silvan Jandarma Komutanı ile "kimliği tespit edilemeyen birden fazla kimse" yer aldı.
Suçlamalar ise, "kamu barışına karşı olmak", "tehdit, "hakaret", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kasten yaralama" olarak sıralandı. 

'YAKIN MESAFEDEN TARANDILAR'
Yüksekdağ için, "Anayasanın 83. maddesi ile Yasama Dokunulmazlığı ve Sorumsuzluğu bulunan müvekkil,  güvenlik güçlerince darp edilmiş, hakarete uğramış ve canına kast edilmiştir" denilen suç duyurusunda, "Müvekkil sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde 12.11.2015 tarihinde aralarında vekillerin de bulunduğu beraberindeki heyetle İlçeye girmek istemiştir. İlçeye giriş güvenlik güçlerinin heyetin yaşamına kasta varan eylemlerinden su ve kimyasal içerikli biber gazı kullanımı ile engellenmiştir. Biber gazından etkisiyle göremeyen ve tepeden tırnağa ıslananmüvekkile, çevredekilerin olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştığı anda da özellikle başı hedef alınarak gaz fişeği ile ateş edilmiştir" ve "Güvenlik güçlerinin saldırısı sonrasında, 13.11.2015 tarihinde de Diyarbakır İl Valisi’nin bilgisi dâhilinde Silvan İlçesi’ndeki mahallelere gidilmiştir. Müvekkil ve beraberindeki heyet mahallede ve sokaklarda hiçbir şekilde görünmeyen, gizlenmiş güvenlik güçleri tarafından kurşunlarla oldukça yakın mesafeden taranmışlardır" denildi.
Olayda Yüksekdağ'ın yara almadığı ancak yakınında bulunan bir kişinin kurşunların isabet etmesi sonucu ağır, dört kişinin de hafif yaralandığı belirtilerek, şöyle denildi: "Güvenlik güçleri aralarında müvekkil ve başkaca vekillerin bulunduğu heyetin can güvenliğini korumak yerine, herhangi bir ikazda dahi bulunmayarak ve bizzat hedef alarak kurşunlarla taramıştır."
Kamera ve fotoğraf görüntüleri ile olay yeri inceleme ve tanık beyanlarının delil olarak sunulduğu suç duyurusunda, "güvenlik güçleri hakkında kamu davası açılması ve şüphelilerin cezalandırılmasına karar verilmesi" istendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.