Dolar 34,2682
%0.05
Euro 37,3370
%-0.15
Altın 2.911,070
%-0.22
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fikret Orman: Bursaspor Başkanı dürüstçe ve cesurca açıklama yaptı

Fikret Orman: Bursaspor Başkanı dürüstçe ve cesurca açıklama yaptı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursaspor ile Beşiktaş camiası arasındaki husumetin artık bitmesi gerektiğini söyledi. Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'ın 'sorunu çözmek için birlikte hareket edecekleri' yönündeki açıklamalarını...

  • Ege Postası
  • 14.09.2013 - 21:45
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursaspor ile Beşiktaş camiası arasındaki husumetin artık bitmesi gerektiğini söyledi. Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'ın 'sorunu çözmek için birlikte hareket edecekleri' yönündeki açıklamalarını olumlu bulan Orman, "İlk defa bir Bursaspor başkanı, Allah rahmet eylesin İbrahim Yazıcı'dan sonra ilk defa dürüstçe ve cesurca bir açıklama yaptı. Biz Beşiktaş camiası olarak bunu çok hoşnut karşıladık. Biz de aynı doğrultudayız." dedi.
Orman, Bursa Beşiktaş Derneği'nin 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle yemeğe katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Orman, ligde yarın akşam oynayacakları Bursaspor maçını değerlendirdi.

"BU GEREKSİZ HUSUMETİN ARTIK SONA ERMESİ GEREKİR"

Herkesin sahaya kazanmak için çıktığını ancak dostluğun daha önemli olduğunu dile getiren Orman, şöyle konuştu: "Önemli olan dostlukların, sahada ve televizyon başında izleyenlere keyif vermesi. Artık geçen sene benim başlattığım ve devamlı telaffuz ettiğim Bursaspor ile Beşiktaş camiası arasındaki bence gereksiz husumetin artık sona erdirilmesi konusu var. Artık yavaş yavaş Bursa'da da bunlar dile getirilmeye başlandı. Bundan dolayı çok memnunum. Zaten artık sonlarına geldik. Ben sık sık Bursa'ya geliyorum. Bursasporlu taraftarlar benim yanıma geliyorlar. Beraber sohbet ediyoruz, fotoğraf çektiriyoruz. Hiçbir terbiyesizlik yada olayla karşılaşmıyoruz. O yüzden mutluyuz. Bunun da artık sürecinde olduğunu artık herkes biliyor. onunu için mesele sahadaki skordan daha fazla benim açımdan dostluk ve oluşacak güzel hatıralardır."

"BURSASPOR BAŞKANI ÇOK CESURCA KONUŞTU"

Bir gazetecinin, Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'ın, 'Husumeti Fikret Orman ile birlikte bitireceğiz' şeklindeki açıklamalarını sorması üzerine Orman, şunları dile getirdi: "Camiaları yöneten insanlar risk almak ve kriz söylemlerinden daha fazla doğruyu söylemek zorundadırlar. Değerli başkanı tebrik ediyorum. İlk defa bir Bursaspor başkanı, Allah rahmet eylesin İbrahim Yazıcı'dan sonra ilk defa dürüstçe ve cesurca bir açıklama yaptı. Biz Beşiktaş camiası olarak bunu çok hoşnut karşıladık. Biz de aynı doğrultudayız. Çok değerli dostumuzdur Bursaspor başkanımız. Beraber adımlar atacağız. Bence zaten sonuna geldi. Bitecek bu işler."

"İKİ TARAFIN DA BİRBİRİNİN MAÇLARINA GİTMESİ GEREKİR"

Orman, "Bursaspor başkanı ligin ikinci yarısında oynanacak maça bir grup taraftarla birlikte gelmek isterse yaklaşımınız nasıl olur'" şeklindeki soruya ise şunları ifade etti: "Ben şahsi olarak pozitif bakıyorum bu işe. Zaten sezon başında ilk yapılan il güvenlik kurulu toplantısında biz buna evet dediğimizi ifade ettik. Hatta Trabzonspor'la ilk maçımız vardı ve Trabzon taraftarlarının da stadımıza gelmesini istedik. Fakat diğer takımlar bunu istemedikleri için oluşmadı. Diplomaside de mütekabiliyet, eşitlik ilkesi vardır. Bu devrede biz gelemediğimiz için ikinci devrede Bursaspor'un gelmesine eşitlik ilkesi açısından çok sempatiyle bakmıyorum açıkçası. Ama iki tarafında birbirinin maçlarına gitmesi gerekir. Maalesef bizim taraftarımız maça gelemedi. İkinci devredeki sürece bakarız. Ben her konuda pozitif bakıyorum. Bursa'da benim çok iyi dostlarım var. Beşiktaş'ın yüz binlerce taraftarı var Bursa'da. Bu husumet ve olaylar, hem de hiçbir nedeni olmayan bu olaylar artık hepimizi üzmekte. Artık bu işin, geçen seneden beri epey bir yol aldık. Hiç bizi üzecek bir şeyle karşı karşıya kalmıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.