Dolar 34,1776
%0.12
Euro 38,1753
%-0.18
Altın 2.928,460
%-0.17
Bist-100 9.752,00
%-0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fizyoterapistler bir araya geldi

Fizyoterapistler bir araya geldi

Uluslararası Fizyoterapistler Derneği (UFD), Dünya Fizyoterapi Günü ve yeni akademik yıl vesilesiyle 'Dokunan Eller Fizyoterapistler' adlı bir program düzenledi. Birçok akademisyen, fizyoterapist ve öğrencinin katıldığı gecede UFD Onursal...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 04:23
Uluslararası Fizyoterapistler Derneği (UFD), Dünya Fizyoterapi Günü ve yeni akademik yıl vesilesiyle 'Dokunan Eller Fizyoterapistler' adlı bir program düzenledi.

Birçok akademisyen, fizyoterapist ve öğrencinin katıldığı gecede UFD Onursal Başkanı Prof. Dr. Arzu Razak Özdinçler, Türkiye’de son yıllarda sayısı hızla artan fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümlerinin, ders verecek öğretim görevlisi sayısı hesaplanmadan açıldığını, bunun da kaliteyi düşürdüğünü söyledi.

İstanbul Bayrampaşa Titanic Hotel’de gerçekleşen programda konuşan İstanbul Üniversitesi Fizik Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof.Dr.Arzu Razak Özdinçler, Türkiye’de 55 üniversitede fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü olduğunu belirterek bu üniversitelerde eğitim verecek yeterli sayıda akademisyenin bulunmadığını vurguladı. Türkiye'de 60 yıla dayanan bir geçmişi olan fizyoterapinin yeteri kadar bilinmediğini ifade eden Özdinçler, 2 sene önce bir meslek yasasına kavuştuklarını ifade etti. Öğrencilerin fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünü yüksek puanlarla kazandığını ancak beklentilerine cevap bulamadığını dile getiren Razak Özdinçer, "Uygulama derslerinde sınıf mevcudu 20 olması gerekirken bu sayı 60’a kadar çıkıyor. Öğretim görevlisi ve teknik altyapıya bakılmaksızın bölüm açmak doğru değil" dedi.

Uluslararası Vefa Sağlık Konfederasyonu (VESKON) Başkanı Hidayet Yiğit, fizyoterapistlerin insanların umudunun tükendiği noktada hizmet ettiklerini, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Düzenlenen gecede alanının ünlü isimlerine özel ödüller takdim edilirken, yıl içinde derneğin düzenlemiş olduğu üniversiteler arası paintball müsabakası birincisi olan İstanbul Üniversitesi öğrencileri kupalarını aldı. Derneğin 'Dokunan Eller Fizyoterapistler' konulu video gösterisi davetlilerden alkış aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.