Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flamingolardan tablo gibi manzara

Flamingolardan tablo gibi manzara

Bodrum ile Milas ilçeleri arasındaki koruma altında bulunan Tuzla sulak alanına, havaların sıcak gitmesi nedeniyle gelen yaklaşık 3 bin flamingo renkli görüntüler oluşturdu.

  • Ege Postası
  • 29.12.2015 - 12:11
Bodrum ile Milas arasındaki karayolu kenarında bulunan, 380 hektarlık alana sahip Tuzla Doğal Tabiat Parkı'na hafta sonunda sürüler halinde flamingolar geldi. Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle gelen flamingolar, sulak alanda yüze yakın kuş ve balık türü ile birlikte güzellikler sergiledi.

Sulak alandaki flamingoları yaklaşık 9 yıldır gözlemlediğini belirten kuş gözlemcisi 42 yaşındaki Zuhal Çalışkan şunları söyledi:

"Sulak alan ve yöresi son yıllarda aşırı betonlaşma ve sulak alana akan nehirlerin atıklar aracılığı ile kirlenmesi nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Buna rağmen sulak alan besin zenginliğinden bir şey yitirmedi, doğa direndi. İç bölgelerde havaların aniden soğuması göllerin buzlanması üzerine, flamingolar Güney Ege'de Bafa Gölü ve Tuzla sulak alanına gelmeye başladı. Bodrum'da uygun hava koşulları nedeniyle yavrular da uzun mesafeli uçuşlar yaparak, yerli halk ve turistlerin ilgisini çekiyor." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.