Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! Başsavcılık açıklama yaptı!

Flaş! Başsavcılık açıklama yaptı!

Operasyon karmaşası... Yeni operasyon iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "İstanbul'da Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yürütülen bir soruşturma veya operasyon yok" açıklaması yapmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ise bir soruşturma bir açıklaması geldi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2013 - 18:24
 Bazı yayın organlarında yer alan ve "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir operasyon için düğmeye bastı" haberleri üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı bir açıklama yaptı. Haberlerde Ergenekon savcılarından Muammer Akkaş tarafından İstabul'da yürüldüğü ifade edilen operasyonla ilgili Başsavcısı Çolakkadı, "İstanbul'da TMK kapsamında yeni bir operasyon yok" dedi.
Çolakkadı, adliyedeki gazetecilerin, TMK kapsamında bir operasyon olup olmadığına ilişkin sorusunu, sekreteryası aracılığıyla yanıtladı. Başsavcı Çolakkadı, "Böyle bir operasyon yok" dedi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Özellikle sosyal medyada dolaşan yeni operasyon iddialarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

TCDD'nin yaptığı bazı ihalelerle ilgili yapılan ihbarlar üzerine Cumhuriyet Savcılığımız tarafından soruşturmaya başlanıldığı, soruşturmanın halen devam ettiği , Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturmanın Ceza Mahkemesi Kanununun 157. maddesinde düzenlenen 'soruşturmanın gizliliği'çerçevesi içerisinde yürütülmektedir.

TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

TCDD Genel Müdürlüğü konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Kurum yaptığı resmi açıklamada, "Söz konusu haberlerde, şüpheli oldukları iddia edilen TCDD Genel Müdürü dahil olmak üzere Kuruluşumuzdan diğer bazı isimlere de yer verilmiş olup, haklarında soruşturma yapıldığı yönünde ifadelere yer verilmiştir. Bugüne kadar Kuruluşumuzdan hiç kimsenin ifadesine başvurulmamıştır. İsimleri yazılarak zan altında bırakılan Kuruluşumuz çalışanlarının iddialara ilişkin yasal hakları saklıdır." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.