Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! Berkin Elvan eyleminde Okmeydanı karıştı

Flaş! Berkin Elvan eyleminde Okmeydanı karıştı

269 gün komada kaldıktan sonra geçtiğimiz yıl 11 Mart’ta hayatını kaybeden Berkin Elvan için Okmeydanı’nda düzenlenen anma töreninde gerginlik yaşanıyor.

  • Ege Postası
  • 11.03.2015 - 17:16
Geçtiğimiz yıl 11 Mart’ta hayatını kaybeden Berkin Elvan için Okmeydanı’nda anma töreni düzenlendi. Tören öncesi Berkin Elvan’ın posterleri binalara asıldı. Esnaf boykot uygulayarak bugün kepenkleri açmadı.

Berkin Elvan ölüm yıl dönümünde Okmeydanı'nda vurulduğu yerde anıldı.

Sabah saatlerinde Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde, bir masa üzerine karanfil ve ekmek konuldu.

Anma töreni öncesi yapılan çağrılarda ise şu mesaj yayınlandı: 
“Berkin Elvan'ın vurulmasının ardından 1 yılı aşkın süre geçti. Onu vuranlar hala yargılanmadı. 'Polisimiz destan yazdı' diyenler, Berkin'in kanı üzerine saraylar inşa etti. Berkin'in şehit düştü gün boykota gidiyoruz. Tüm halkımızı; esnaf, işçi, sanatçı, memur, öğrenci 11 Mart'ta boykota davet ediyoruz.”


Berkin Elvan, vurulduğu yerde Grup Yorum türküleriyle anıldı. Anma için toplananlar Berkin türküsünü hep bir ağızdan söyledi.

FERİKÖY MEZARLIĞI'NA YÜRÜYÜŞ
Anma programına Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile annesi Gülsüm Elvan, katılmadılar. Okmeydanı'ndaki anmanın ardından gruplar , Berkin Elvan'ın Feriköy'deki mezarına doğru yürüyüşe doğru geçti.


OKMEYDANI KARIŞTI
Kalabalık anmanın ardından Elvan'ın mezarının bulunduğu Feriköy Mezarlığı'na yürümek istedi. Ancak polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Yolu TOMA'lar ile kesen polis, gruba müdahalede bulundu. Tazyikli su ve gaz bombalı müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçtı.

ÇEKMEKÖY'DE POLİS MÜDAHALESİ
Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde Okmeydanı'nda yapılacak olan anma programına gitmek için Çekmeköy'de toplanan grup ile polis arasında olaylar çıktı. Sabah saatlerinde Okmeydanı'na gitmek üzere toplanan  grup, yola barikat kurunca önlem alan polis müdahale etti. Polis, grubu biber gazı ve tazyikli su ile dağıttı.  Grup polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçarak dağıldı.  


GEZİ PARKI’NDA BERKİN ELVAN EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ
Gezi olaylarında başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybeden  Berkin Elvan için bir grup Gezi Parkı’nda eylem yapmak istedi. Polis, ‘Berkin burada’ yazılı pankart açan gruba müdahale etti.
Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle bir grup Gezi Parkı’nda eylem yapmak istedi. Parkın içinde Berkin için pankart açan gruba polis müdahale etti ve uzaklaştırmaya çalıştı. Eylem yapmakta direnince polis, zorla grubu dağıtmaya çalıştı. Yerlere kırmızı boya da döken eylemciler birbirlerine kenetlenerek polise direndi. Ancak, çok sayıda polis eylemcileri zor kullanarak gözaltına aldı. Çevik kuvvet aracına bindirilen eylemciler emniyete götürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.