Dolar 32,5540
%0.12
Euro 35,3033
%0.57
Altın 2.465,510
%0.09
Bist-100 10.873,00
%1.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı

Flaş! Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı

Trabzon'da Fenerbahçe'ye saldırı!

  • Ege Postası
  • 04.04.2015 - 23:18
Çaykur Rizespor maçının ardından uçakla İstanbul'a dönmek için Trabzon Havalimanı'na doğru yola çıkan Fenerbahçe kafilesi, Araklı ilçesi girişinde silahlı saldırıya uğradı.
Çaykur Rizespor maçı sonrası uçakla İstanbul'a dönmek için Trabzon Havalimanı'na doğru yola çıkan Fenerbahçe kafilesi, Araklı ilçesi girişinde silahlı saldırıya uğradı. Emniyet yetkililerinin ifadesine göre, pompalı tüfekle açılan ateş sonucu otobüsün camı kırıldı. Kırılan cam otobüs şoförünün yüzüne geldi ve yaralanmasına neden oldu.

Saldırı sonrası Fenerbahçe otobüsünün camı önden ve yandan kırıldı.

Özellikle burun bölgesinden ciddi yara alan ve kan fışkıran şoför, direksiyon kontrolünü kaybetmek üzere iken, otobüsün içinde bulunan Fenerbahçe Kulübü'nün güvenlik görevlileri hemen direksiyona tutarak otobüsün yoldan çıkmasını önledi. Bu sırada otobüsün bir köprünün üzerinden geçmekte olduğu, dolayısıyla yapılan bu müdahalenin otobüsün köprüden uçmasını önlediği öğrenildi. 

Otobüsün yol kenarına çekilmesinin ardından takım otobüsünde bulunan doktorlar şoföre müdahale ederek kanı durdurmaya çalıştı. Ancak burunda oluşan ciddi yara nedeniyle kan durmadı ve bu kez ağzından kan geldi. Şoför bunun üzerine hastaneye kaldırıldı.
 


Saldırıda yaralanan otobüsün burnundan ve ağzından fışkıran kanlar direksiyona saçıldı.
Polis, saldırının ardından karayolunu trafiğe kapatırken, Fenerbahçe kafilesi de beklemeye alındı. Sarı lacivertli takım, polis tarafından getirilen zırhlı otobüse ve minibüslere bindirilerek Trabzon'a doğru yola çıkarıldı.



Fenerbahçeli futbolcular saldırı sonrası büyük korku yaşarken, polis hemen yolu kapattı.

İlhan Ekşioğlu: Bu bir vahşet
Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıdan sonra otobüste yer alan Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'ndan çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte İlhan Ekşioğlu'nun o sözleri;
"Öncelikle dualarımız şöförle Allah korudu hepimizi. Sözyleyecek hiçbişey yok bu vahşet. Bunu körükleyenler utansın. Söylenecek bişey yok bu bir vahşet. Silahtan bahsediyoruz, candan bahsediyoruz. Öncelikle yaralı şöför arkadaşımıza acil şifalar diliyorum."



'Bundan sonra bizde efendilik bitti'


Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu, Rize'den Trabzon'a dönerken, yaşadıkları silahlı saldırı sonrasında açıklamalarda bulundu.
Mahmut Uslu yaşananlara tepki göstererek, "Söylenecek bir şey yok. Kimse bu işleri tahrik eden, 3 Temmuz'dan beri olayı bu noktaya getirenler hesap vermeli. Biz ne yapmışı? Ne yapmış bu çocuklar. Yakında bomba atacaklar" dedi.


Açıklamalarına devam eden Uslu, "Daha önce tarlalardan gidiyorduk, öyle mi yapmamız lazı? Biz buraya spor için geliyoruz, misafire böyle yapılır m? Yerlere bakın kan revan içerisinde. Bizleri kimse sindiremez. Bunu herkes biliyor. Evimize gidiyoruz, neyin intikamını alıyorla? Medyanın artık kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Sadece idarecilere konuşarak düzelmez. 'Olay bitmiştir' deniyor, hala 'Kupayı alacağız, öyle yapacağız, böyle yapacağız' deniyor. Bundan sonra efendilik bizden gider. Herkes konuşarak bu hale geldi olay" diye konuştu.
Emniyet görevlileriyle tartışan Mahmut Uslu, "Güvenlik önlemini alacaksınız. Türkiye zor günlerden geçiyor. Biz sustuk, artık susmayız" dedi.
"BU ŞÖFÖRÜ ÖLDÜRMEYE YÖNELİK HAREKET"
Oldukça sinirli olan Mahmut Uslu, "Galatasaray eski başkanı olmak üzere kimseye cevap vermedik. Türkiye zor günler geçiriyor. Bu olay çok önemli. Bu şöförü öldürmeye yönelik hareket. Bu otobüs viyadükten geçiyor, şöför ölsün, futbolcular parçalansın isteniyor. 5 km önce, 'Bundan sonrası tehlikeli' dedim. Olanları gördük. Emniyet bunu bilmiyor m? Kupa maçında adım başı polis vardı, şimdi neden yo? Sayın Başbakan da bu işlere bakıyordur heralde. Bu işleri siyasete sokmayız, biz spor yapmaya çalışıyoruz. Artık emniyetin, vilayetin dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.
Sarı-lacivertli yönetici İlhan Ekşioğlu, "Bu bir vahşet. Şöförümüz için dua ediyoruz. Bunu kaşıyanlar utansın. Bu artık son nokta. Taşı geçtik, artık silah var. Söylenecek hiçbir şey" dedi. 

Bekir İrtegün: Hala inanamıyorum!


Fenerbahçeli Bekir İrtegün'ün saldırı sonrası attığı tweet, olayın ne kadar ciddi olduğunu ortaya koydu.
Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 5-1 yenen Fenerbahçe takımına dönüş yolunda silahlı saldırıda bulunuldu. Kurşunlar sadece şöföre işaret ederken futbolcu Bekir İrtegün olayın ardından bir tweet attı.

 'Şöförün ağzından burnundan kan geliyordu'

Fenerbahçe idari menajeri Hasan Çetinkaya'dan flaş açıklama.


Hanan Çetinkaya olay anını kısaca anlattı;
"Herkes mutlu şekilde stattan çıkıp ilerlerken büyük bir gürültüyle sol taraftan cam patladı. Güvenlik arkadaşımıza kemaraman arkadaşımıza cam parçaları isabet etti. Biz otobüsü durdurduk. Şoför vuruldu. Serdar Kılıç frene bastı. Otobüsü durdurdu. Hemen doktorumuz kendisine müdahale etti. inanılmaz bir kan akıyordu. Ağzından burnundan kan geliyor. Hemen polis aracıyla hastaneye götürdüler. Allah yardımcısı olsun. Böyle bir rezalet olamaz. Nerelerde maç yaptık, yurtdışında en zorlu şartlarda maç yaptık. Şoktayım."

Fenerbahçe Güvenlik Şefi Serdar Kılıç da yaptığı açıklamada, şoförün vurulma anını görür görmez frene bastığını eğer bunu yapmasaydı otobüsün viyadükten şarampole doğru uçacağını söyledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.