Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! İran, füze dolu tünellerin görüntüsünü yayınladı

Flaş! İran, füze dolu tünellerin görüntüsünü yayınladı

İran devlet televizyonu, yeraltında tünellere yerleştirilmiş füze ve rampa ünitelerinin görüntülerini yayınladı. Tahran birkaç gün önce de uzun mesafe balistik füze denemeleri yapmıştı.

  • Ege Postası
  • 15.10.2015 - 11:35
İran Devrim Muhafızları tesisin kapılarını devlet televizyonuna açtı ancak 500 metre yerin altında olan üssün nerede olduğu konusunda bilgi vermedi.

İran devlet televizyonu önceki gün füze ve fırlatma rampalarıyla dolu bir tünelin görüntülerini yayınladı. Daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olan görüntülerdeki silahların “hata yapan düşmanlara karşı” kullanılacağı ifade edildi.
İran’ın 14 Temmuz’da  5+1 ülkeleriyle imzaladığı nükleer anlaşmadan sonra "askeri yönden zayıfladığı" iddialarını yalanlamak adına bu görüntülerin yayınlandığı düşünülüyor.



Yüzlerce metre uzunluğunda ve 10 metre yüksekliğindeki tünel füze ve ağır silahlarla dolu. İran Devrim muhafızları Ordusu’ndan Tuğgeneral Amir Ali Hacızade ülke genelinde 500 metre derinlikte buna benzer başka tüneller olduğunu söyledi.

"HAMANEY'İN EMRİYLE FIRLATIRIZ"
Hacızade, “İslam Cumhuriyeti’nin uzun menzilli füze üsleri ülkenin tüm eyaletlerinde ve şehirlerinde yüksek dağların altında hazır bulunuyor” derken İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in emriyle tüm İran’dan bu füzelerin fırlatılmaya hazır olduğunu söyledi. 



Hacızade, İran’ın savaş başlatma niyetinde olmadığını ancak “düşmanların hata yapması durumda, füze üslerinin bir volkan gibi dünyanın dibinden patlayacağını” söyledi. 

İran bu görüntüleri üç gün önce gerçekleştirdiği uzun menzilli füze denemesinden sonra yayınladı. Denemeden sonra ABD açıklama yaparak İran’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin karanını ihlal etmiş olabileceğini belirtmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.