Dolar 34,6630
%0.18
Euro 36,6506
%0.1
Altın 2.941,620
%0.23
Bist-100 9.640,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'nın geleceği için çalıştay

Foça'nın geleceği için çalıştay

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir’in kuzey aksının geleceğini ve yapılacak yatırımları belirlemeye esas teşkil edecek Gediz-Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejik Planlarını belirleme çalışmaları kapsamında düzenlediği Foça Halk Çalıştayı, 8 Nisan 2015 Çarşamba günü Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 11.04.2015 - 11:16
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü(İYTE) ve Ege Üniversitesi’nin bilimsel katkılarıyla düzenlenen çalıştayda, ilçenin varlıklarının yanı sıra sorunları da masaya yatırıldı. Çalıştayda, “10 yıl sonra nasıl bir Foça görmek istiyoruz” sorusunun yanıtı arandı.
Dikili-Bergama-Kınık-Aliağa-Menemen ve Foça ile birlikte, Gediz havzasında kalması nedeniyle Kemalpaşa İlçesi’nin de bölge dahilinde kabul edildiği çalıştay başlangıcında, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge katılımcılara teşekkür ederek, başarılar diledi.
Foça Belediyesi Meclis Başkan Vekili Serdar Tunçbay, Daire Amirleri ve Foça Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı çalışmalarda, faaliyet konuları; Tarım, Turizm ve Balıkçılık olan oda ve STK temsilcileri, muhtarlar, esnaf ve girişimciler, çevre aktivistleri, sağlıkçılar, Kent Konseyi Başkanı ve bazı çalışma meclisleri üyeleri ile çeşitli meslek gruplarına mensup vatandaşlar görüş ve önerilerini aktarma olanağı buldu.
İYTE Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Koray Velibeyoğlu yaptığı sunumda çalışmaların içeriği ve takvimi konularında katılımcılara bilgi verdi. Velibeyoğlu, Sorun ve talepleri bölgede yaşayanların dilinden alacaklarını, Haziran Ay’ına kadar yedi ilçede halk toplantılarının tamamlanacağını belirterek, Temmuz Ay’ında sonuca ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Beş Ayrı Çalışma Grubu Oluşturuldu
Gediz-Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejik Planlarını belirleme çalışmaları kapsamında Foça Halk Çalıştayında Foça ilçesi’nin özellikleri göz önüne alınarak, Tarım – Turizm – Yenilik ve Girişimcilik – Yerleşim Yapısı ve Kültür – Çevre, Enerji ve Su Kaynakları başlıkları altında gruplar oluşturularak, çalışmaları sağlandı. Her grup konularına ilişkin önce ilçenin tarihi, doğal ve kültürel varlıklarını tablolarla ederek, kentin gelişimine engel olduğu düşünülen nedenleri ortaya koydu. Bu engellerin hangi yollarla aşılabileceğini sorgulayan grup, öncelikleri yapılan oylamalarla belirlenmeye çalıştı.
Gelecek Birlikte Planlanıyor
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Boyacı ise yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geleceği planlamak amacıyla yaptığı bu çalışmalarda, uzman görüşleri alındıktan sonra neler yapılabileceği sorusuna cavap bulunacağını söyledi. Murat Boyacı: “Bu proje ile yerel potansiyelleri harekete geçirmeyi planlıyoruz. Elde edilecek sonuçlar belediyeye Kırsal Kalkınma Çalışmalarında rehberlik edecektir” dedi.
İzmir Gediz-Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi
Bu çalışmanın amacı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğinde, “Gediz- Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi” çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Aliağa, Dikili, Kınık, Bergama, Foça, Menemen, Kemalpaşa ilçelerini kapsayan bölgenin çevresel değerlerini koruyarak yerel ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik tematik stratejik hedeflerin belirlenmesi, stratejik yol haritası ve eylem planlarının oluşturulması, ilgili yönetişim stratejileri ile izleme değerlendirme sistemine ilişkin model önerilerini hazırlamaktır.
Araştırmanın coğrafi sınırları İzmir ili sınırlarında Gediz-Bakırçay Havzasını oluşturan Aliağa, Dikili, Kınık, Bergama, Foça, Menemen ve Kemalpaşa ilçelerini kapsamaktadır. Araştırmanın kapsamında oluşturulacak gelişme senaryolarının her bir ilçenin kendine özgü öncelikleri doğrultusundaki kalkınma hedefleri yanı sıra, ilçelerin birbiri ile ilişkili, birbirini destekleyen, bütüncül bir bakış açısı ile değerlendirilmesini ve yerel kalkınma hamlesi yaratacak somut proje fikirlerini ortaya koyması beklenmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.