Dolar 34,2090
%0.01
Euro 37,8437
%0.18
Altın 2.925,820
%-0.13
Bist-100 9.126,00
%-2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça saldırısının bir numaralı sanığı Kürtçe savunma yapmak istedi

Foça saldırısının bir numaralı sanığı Kürtçe savunma yapmak istedi

İzmir'in Foça ilçesinde 9 Ağustos 2012 tarihinde askeri servis aracına yönelik çifte bombalı saldırı davasının öğleden sonraki bölümünde bir numaralı sanık Yunus Çiçek'in savunmasıyla devam edildi. Çiçek'in Kürtçe savunma yapmak...

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 17:33
İzmir'in Foça ilçesinde 9 Ağustos 2012 tarihinde askeri servis aracına yönelik çifte bombalı saldırı davasının öğleden sonraki bölümünde bir numaralı sanık Yunus Çiçek'in savunmasıyla devam edildi. Çiçek'in Kürtçe savunma yapmak istemesi nedeniyle savunması alınamadı.

12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına 7'si tutuklu 8 sanığın tamamı katılırken hakkında 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis cezası istenen davanın bir numaralı sanığı Yunus Çiçek'in, kimlik tespiti yapıldı. Sanık Çiçek'in Kürtçe savunma yapacağını söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, bir sonraki celsede tercüman hazır bulundurulmasını isteyerek savunmayı bir sonraki duruşmaya bıraktı. Mahkeme Başkanı Rahman, kimlik tespiti sırasında sanık Çiçek'e işini ve gelirini sordu. İşinin olmadığını ve devrimci olduğunu belirten Çiçek'e Başkan Rahman, devrimcilikten bir gelir verilip verilmediğini sordu. Soruya Çiçek, hayır diyerek karşılık verdi. Son olarak tutuksuz sanık Ali Yapan, savunma yaptı. Antalya'da turistik bir otelde fotoğrafçı işi yaptığını belirten Yapan, tutuklu sanık sanık Hasan Deliktaş'ın dayısı olduğunu ve zaman zaman tanımadığı bazı şahıslarla birlikte gelip evinde kaldığını söyledi. Yapan, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, ara karar için duruşmaya kısa bir ara verdi. Daha sonra kararını açıklayan heyet, Kürtçe savunma yapmak isteyen iki sanığın eylül ayındaki celsese tercüman bulundurmalarına, Foça Belediyesi'nin ve olayda ölenlerin yakınlarının ve yaralananların davaya katılmalarına, Foça Deniz Üssü'nün davaya katılıp katılmayacağına yönelik dilekçeye cevabın Milli Savunma Bakanlığı'ndan beklenmesine, tutuklu sanıkların tahliye istemlerinin reddine karar verdi. Duruşma 13 Eylül 2013 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası Menemen'de öldürülen çiftçilerin aileleri açıklama yaparak, sanıkların en ağır cezayı almaları gerektiğini söyledi. Öldürülerek su kanalına atılan çiftçilerden Bahri Şirin'in eşi Aynur Şirin, adeletin yerini bulmasını istediklerini söyledi. Baba Ahmet Şirin de, "Çalışan adamları tak tak vuruyorlar, bir de çıkıp mahkemede beraatlarını isteyebiliyorlar." diyerek tepkisini ifade etti. Öldürülen çiftcilerden Yusuf Kapalı'nın eşi Vesile Serap Kapalı, af istemediklerini belirterek, "Onlarla birlikte biz de öldük. Suçluyken suçsusuz diyorlar. En ağır cezayı almalarını istiyoruz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.