Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fotoğraf karelerinin Aziz Dede'si

Fotoğraf karelerinin Aziz Dede'si

İzmir'in tarihini yansıtan, geçmişine ışık tutan en önemli kaynaklardan biri şüphesiz hanlarıdır. Şimdilerde ise tarihi dokusu ve mimarisiyle görenleri etkileyen, 420 yıllık tarihi Çakaloğlu Hanı, perspektifi ve ışığı ile fotoğraf tutkunlarının mekanı haline geldi.

  • Ege Postası
  • 13.08.2016 - 09:40

Birçok fotoğrafçının ödül aldığı fotoğrafların karesinde bulunan 73 yaşındaki Aziz Bulutoğlu, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı.

İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda 420 yıldır ayakta duran Çakaloğlu Hanı, mimarisinden kaynaklanan ışık oyunları ve mistik dokusuyla özellikle fotoğraf tutkunları için cazip bir yer haline geldi. han içinde bekçilik yapan ve karton satan 73 yaşındaki Aziz Bulutoğlu da handa çekilen ve ödül alan birçok fotoğrafın karesinde yer aldı. Beş çocuk beş torun sahibi olan emekli işçi Bulutoğlu, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olduğunu belirterek, "Kapı girişleri tavan ve duvarlarından yansıyan gün ışığı hana ayrı bir gizem katıyor. Fotoğraf çekerken bana da 'aman dede burada otur sakın kımıldama' diyorlar. Bu tarihi eserle beri aynı karede birleştiriyorlar. Bir çok sergide benimde içinde yer aldığım han fotoğrafı bulunuyor. Sanat yapan insanlara yardımcı oluyorum ve bundan büyük keyif alıyorum"dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.